Wednesday, 30 December 2009

Eeee....geramnyer....

Emmm....arghhh...aku sgt geram dan marah saat ni... Tika aku ingin merasa kenikmatan dan bahagia, tika itu juga aku dipermainkan dan ditipu oleh anasir yg tak berperikemanusiaan.. Apa salah aku hingga sanggup melihat aku merana begini? Tidakkah kau sedar betapa egonya kau buat aku begitu? Dan amankah kau dengan melakukan permainan tipu helah engkau itu?

Betapa pedih dan sakitnya hati ini....Kau boleh bersuka ria di sana... Apakah kau insan punya pekerti atau tidak? Aku makin hilang kepercayaan terhadapmu lagi... Tidak mungkin aku akan berpatah semula krn bukan prinsip aku spti itu...

Namun, jgn kau igt kau tlah menang....

Tak semudah itu utk aku melupakan perbuatanmu terhadapku...

Tapi ku diamkan saja krn aku punya akal fikiran yg jauh lbih baik dr mu.... Boleh berfikir yg mana baik & buruk...

Hahaha....hanya aku seorang wanita boleh berfikiran waras.... inikan pula engkau... Apa yg kau fikirkan hingga sanggup mempermainkan perasaan orang.............

Aku makin tak mngerti dgn sikapmu yg dulu baik tapi kini spti dirasuk iblis & syaitan....

Alangkah rendahnya martabatmu menjatuhkan maruahmu sendiri.... Sblum melakukan sst perkara berfikirlah dulu sebaik2nya.... Aku hanya boleh mengucapkan kata maaf padamu yg telah byk mengguris hati ini... Tapi tidak mungkin....aku akan

Tuesday, 1 December 2009

Facebook Badge Aku

Huhu.... aKu bosan2 ni aku wat badge utk facebook aku dan letakkan nyer dlm blog aku nih... Pada hal sememangnyer dah lame dah aku punya facebook...cuma lom promote kat kowang sumer jer...

So...skrg ni kalu korang kenal or nak jadi fren aku add la aku... aku tak kisah pun.. macam aiman cakap aiman tak kisah...hehe...

Illya Farhana Create your badge

Petang yang dingin......

Hiii.... lame tol rasenyer aKu tak tulis entry kan... Bile aku on9 n tgk kat shout box aku tuh, byk tol msg..thanks la pade yg sudi ikut or follow blog aku yg x sberapa nih... Bukannye pe.. sejak2 akhir nih ntah la..aku busy dan rase malas jer nk on9...So....aKu pun byk layan cite kat TV time2 aku cuti ni... nanti dah xdpt tgk...Rugi wooo... (Jgn lepas kan peluang yg ada..hehe...)

Emm....dah start dah nak merepek... Ntah pape la yg aku merepek petang ni agaknyer.. .Dah xder cite kot...

Sebenarnye LeYa kat sini nak cakap r kan.... sejak akhir2 ni hati LeYa slalu tak tenteram... Kenape ek?? emm...owang slalu cakap kalu tu mksudnyer aku ni ngah dilamun cinta... hahaha... LeYa dilamun cinta ker... ngan sape?? Jeng3x.... rahsia.... nak tau....ikuti kisah selanjutnyer...

Friday, 30 October 2009

Semalam.... Hari Ini.... Dan Esok...


Huh.....Penat giler wat subjek BITU 2913 - Bengkel 1.... Pe yg ade dlm subjek tu?? hahahaa... Dlm subjek tu aku kene wat satu system... Setelah dikaji, diselidik sehingga nak termuntah, aku pun wat la Hotel Management System. Fuuhhh...mcm2 dugaan yg aku terima... laptop aku down kejap la... maklum la..nak wat sistem bukannyer senang kan...

Tapi alhamdulillah...Pada Isnin bersamaan 26 October 2009 yg lalu, presentation Bengkel 1 pun bermula... Pergh....berdebar jantung rase nye nak present kat depan penilai.. dah la individu kan... lagi la darah gemuruh aku naik.........hehehe...


Dan.....saat tiba giliran aku.... aku memulakan bicara menyusun kata mempersembahkan projek pertama aku setelah bergelar pelajar di sebuah institusi teknikal terkemuka di Malaysia, UTeM... Not so easy to finish the project but I can do it.. So....it is not impossible if you want to do new work as long as you are open minded...

Setelah selesai keje2 tuh, aku pun hepi la sgt.... Sbb??? sbb keje tu aku xtido mlm menyiapkan projek bengkel aku tuh.... penat memang penat.. Tapi spt yg aku cakap la kan... Aku kan student... kene la terima sume keje2 or assignment yg diberi.... (jgn melawan ckp cikgu...nnti xberkat...huhuhu...)

Pas tuh, hari Khamis aku balik umah aku kat PD laa..ner lagi...huhu... Saje jer dah lame x balik umah.... Tapi aku anta adik aku kat Terminal Seremban dulu.. Die nak balik Klang... Adik?? Adik Ijan laa...housemate aku..huhu....aku memang pgil die adik sejak aku kenal die.... ntah la... aku pun tak tau nape die sowg jer yg aku pgil adik...

Dan minggu depan bermulalah pula aku untuk bertarung dgn kertas2 soalan....hehe... pe lagi kalu tak exam utk semester ni...huhu..mcm xfaham rules university kat malaysia ni... bile nak abis sem kan mesti ade exam... Dan rasenyer sume tempat same jer.... UK ker, Egypt ker... same jer...huhuhu....

First paper aku start 08 November 2009 - Bahasa Perancis
Pas tu 09/11/09 - Operating System
11/11/09 - Internet Technology
12/11/09 - Software Engineering
14/11/09 - Analysis of Algorithm

Ermmm.........pening2x...bile memikirkannyer... Tapi pe nk wat..memang kene tempuh pun sume paper tuh...huhu... 1st exam aku akan tempuh di sini... kalu duLu Diploma tapi kini dah lain.... maybe lagi susah la kot...Agak2nyer boleh tak aku kekalkan prestasi aku macam Diploma dulu. Hope boleh lah.....Aminnnnn................

hehehehehehehe...


Thursday, 22 October 2009

Jom ckp france..huhu

salam sejahtera sumer.... dah lame aKu tak update entry kat bLog aKu ni kan...

ermmm....actually aKu tol2x busy ngan projek2 study aKu ni... ngan Java nyer la, vb.net lagi, OS n pape jer la yg berkaitan ngan bidang aKu..haha..

So di mLm yg hening ni, aKu tetibe jer rase nak wat entry bahasa France. Mase aKu study degree ni, aKu amik bhsa ke3 aKu bhsa france... fuuhhh...muLe2..memg aKu tak faham satu pe pun....Tapi biLe dah blaja, best giler...SroNok sgt... kOwg pun ptut blaja...kOwg nak bLaja x?? t aKu buKak cLaz bhsa kAt facebook aKu...hahaha...(baJet dah pro giler jer....)

MuLe2 kene la blaja basic duLu kan3x.... tak susah pun....

Bonjour! (formal)
Salut! (informal) mksud nyer Hello
Oui = Yes
Non = No
Bonsoir! = Good evening
Bonne nuit! = Good night
Au revoir! = Good bye
Merci = Thank you
Sil vous plait = Please
Qui? = Who?
Quoi? = what?
Quand? = when?
Ou? = where?
Porquoi? = why?
Comment vous appelez-vous? = What is your name?
Pardon or Je suis desole or excuse-moi = I am sorry
Bien = Fine

hehe..cukup la utk mLm ni yerk....t kite blaja lagi...

A bientot..Merci...huhu...

Saturday, 26 September 2009

Kehidupan aKu di BuMi UTeM

Jeng....Jeng....
Kisah kehiDupan aKu di UTeM....

Tak sangka kan.. Dah dua bulan aKu kat buMi UTeM ni.. Mase mule2 masuk duLu xde pun bdk poLy aKu kAt cni.. Tapi lame keLamaan aKu jaDi hepi duk kAt cni.. Dah la deKat ngan umah.. Dua minggu skali aKu bAlik la...Dan sekArang pun ayah aKu adiah kan seBuah keTe uTk aKu senang gi Kuliah..hehe...(pic kete tak upload lagi...harap maaf...)

First day registration, aKu teragak-agak jer masuk kompleks sukan tuh... Fuhh...besar giler.. Rase kagum aKu saat tu... Aku pun tanpa melengahkan mase, gi la follow step by step registration rules tuh...huhu...

Dah abes tuh, aKu ditempatkan di Kolej Kediaman di Pangsapuri Taman Tasik Utama. Aku pun gi la mencari di manakah tempatnya...

Sampai jer aKu gi la tengok bilik aku.. and then aKu pilih plak katil n almari aKu..huhu... dah selesai tuh, aku duk kat depan, kat bahagian ruang tamu..tgk housemate aku yg baru dtg masuk bilik masing2... Then, ayah aKu ajak kuar mkn sblum aktiviti len bermule...

Minggu Haluan Siswa bermula lebih kurang jam 5.00 petang. Time nih sume student baru dah siap ngan pakaian yg disuruh bawa. Bagi perempuan baju putih dan berkain hitam manakala lelaki berbaju kemeja putih dan seluar hitam.. Dah macam budak skolah tapi pe nak wat.. seminggu je...

hehehehe....

nie picture time last day MHS 2009.. aKu ngan housemate aKu..
Berdiri dari kiri Along, Qila, Ijan dan Ikah.
Kat bawah tuh aKu ngan Awien..
huhuhu...sumer adik2 aku jer ni... terase tua plak...tapi xksah pun coz aku paling cute..
hehehehe.. (perasan tahap cipan...)


aKu nGan aDik aKu, Ijan...


aKu gi jaLan2 ngan housemate..gi mane ntah..huhuhu...(rase gi mkn kat depan jer..)


gi mkn kat A&W....best nyer... aKu suke float dye...

aLong nGan aWien suke giLe bergambar ngan maskot A&W...hahaha...

Lupu nak bgtau...mase aKu baru masuk duLu 08/07 besday aKu...so, adik2 aKu pun wat suprise la kat aku... Terharu rasenyer.. Tuh yg letak pic kek ni kat sini..huhu...

Ermmm....sekian saje cite yg dapat aKu tuLis hari ni... And yg paling penting skrg aKu xleh main2 sgt...aKu dah byk keje dan byk bende nak kene wat... Nanti aKu akan upload plak picture classmate aku...hehe...InsyaAllah...tgk la kalu aKu tak busy...

tatatata....(actually dah penat dah..huhu...)

Saturday, 12 September 2009

How to Watch Your PC on a TV

Erm...Today I just want to post new entry about computer. Wanna know more information? Lets reading this article and download it into your notebook or desktop computer. Enjoy yourself..

Many people have purchased large screen flat panel televisions over the last few years and one of the cool by-products of having an HDTV is many will have a plethora of inputs that will allow you to view your desktop computer quickly and easily right on your television. Some of the geeky pleasures of having the ability to output your computer to a TV are showing off videos or photos on the big screen, and using it as a very large work or gaming screen. In this Tech Tip, we are going to look at some quick and easy methods for viewing your computer's output on your television (these tips work great for projectors as well).


Read Full Articles

Sunday, 6 September 2009

Cerita Lawak: Husband's Store

A brand new store has just opened in
New York City that sells Husbands.

When women go to choose a husband,
they have to follow the instructions
at the entrance:

"You may visit this store ONLY ONCE!"
There are 6 floors and the value of
the products increase as you ascend
the flights. You may choose any item
from a particular floor, or may choose
to go up to the next floor, but you
CANNOT go back down except to exit the
building! So, a woman goes to the
Husband Store to find a husband.

On the 1st floor the sign on the door
reads:
Floor 1 - These men have jobs. The 2nd
floor sign reads:
Floor 2 - These men Have Jobs and Love
Kids.
The 3rd floor sign reads:
Floor 3 - These men Have Jobs, Love
Kids and are extremely good looking.
"Wow," she thinks, but feels compelled
to keep going.

She goes to the 4th floor and the
sign reads:
Floor 4 - These men Have Jobs, Love
Kids, are Drop-dead Good Looking and
Help with Housework.
"Oh, mercy me!" she exclaims, "I can
hardly stand it!"

Still, she goes to the 5th floor and
sign reads:
Floor 5 - These men Have Jobs, Love
Kids, are Drop-dead Gorgeous, help
with Housework and Have A Strong
Romantic Streak.
She is so tempted to stay, but she
goes to the 6th floor and the sign
reads:

Floor 6 - You are visitor 31,456,012
to this floor. There are no men on
this floor. This floor exists solely
as proof that women are impossible to
please. Thank you for shopping at the
Husband Store.

To avoid gender bias charges, the
store's owner opens a New Wives store
just across the street.

The 1st floor has wives that love sex.
The 2nd floor has wives that love sex
and have money.
The 3rd through 6th floors have never
been visited.

Saturday, 1 August 2009

Flash Player 10.0.32.18 (IE)

Adobe Flash Player is the high performance, lightweight, highly expressive client runtime that delivers powerful and consistent user experiences across major operating systems, browsers, mobile phones and devices.

Installed on over 750 million Internet-connected desktops and mobile devices, Flash Player enables organizations and individuals to build and deliver great digital experiences to their end users.

-Immersive experiences with Flash video, content and applications with full-screen mode.
-Low-bandwidth, high-quality video with advanced compression technology.
-High-fidelity text using the advanced text rendering engine.
-Real-time dynamic effects with filters for Blur, DropShadow, Glow, Bevel, Gradient Glow, Gradient Bevel, Displacement Map, Convolution, and Color Matrix.
-Innovative media compositions with 8-bit video alpha channels.
-Blend modes, radial gradient, and stroke enhancements.
-Additional image formats: GIF, Progressive JPEG, and PNG.

This download is the standalone ActiveX installer for Internet Explorer.

Old versions of the Flash player can be downloaded from Adobe at http://www.filehippo.com/download_flashplayer_ie/

Screenshots


Thursday, 16 July 2009

Kehidupan Baru

Hiii everybody!! Long time no see to post new entry here...

Setelah sekian lame aKu menjalani kehidupan di dunia kampus yg baru selama lebih kurang 3 minggu ni, aKu rasakan byk perubahan tlah berlaku dlm hidupku yg duLu. Erm.. perubahan yg mcm ner ek?? hahaha...aKu xdpt r nak bgtau wat mase ni.. Biarlah rahsia.. Bak lagu Siti Nurhaliza tuh...

28 June yg lalu, aKu mendaftarkan diRi sbg pelajar UTeM dlm bidang Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (Pembangunan Perisian). Selesai jer dari pendaftaran, aKu pun pergi melihat kediaman yg akan aKu duduki selama lebih kurang 2tahun kot..huhu... Fuuhhh...penat giler..coz aKu dpt tingkat 4 dan pada mase tuh brg2 plak byk.. tapi aKu tak kisah...janji aKu dpt sambung belajar..huhu..

Dan dipendekkan cite, selesai sumer tuh, family aKu pun dah pulang ke PD. Kini tinggal lah aKu kesOrangan bersama rakan2 baru yg belum kukenal. Tapi tak lame mane pun. Petang tu jugak aKu berkenal-kenalan ngan member2 housemate aKu... huhu...rupe2nyer dOrang sume adik2 aKu...wawawa...aKu kakak...Xnak!!aKu nak jadi aDik mcm Diploma dulu...haha... Tapi sumer tu hanya tinggal kenangan.. Kini lembaran baru telah bermula..

Dan lagi, petang tu, kitorang bersiap la utk orientasi yg pertama. Erm....aKu rase same jer macam Diploma duLu. Jadi aKu pun wat biase jer..haha...

Mase berlalu begitu pantas... dah abis rupenyer minggu haluan siswa tuh... Dan aku akan meneruskan perjuangan yg telah aKu pilih ini untuk sambung pengajian ke pringkat Ijazah.
Minggu kedua, aKu yg juga adalah antara pelajar lepasan Diploma atau Direct Entry masih belum dapat belajar kerana aKu terpaksa menguruskan subjek yg ingin didaftar.

Setelah penat menguruskan semua masalah yg melanda, Minggu ke3 barulah aKu masuk ke kelas..
Hari Pertama....alaa....mcm Diploma jugak...same jer kan..cuma kat sini kene rajin la sket... download nota sebelum lecturer start claz...Dah prepare sumer tajuk yg ingin diajar..huhu.... Tapi, aKu tak lah perfect sgt...Biase la..aKu pun manusia biase gak..huhu...

Okey lah...aKu rase dah panjang lebar aKu merepek ni..kang confirm kOrang bosan + menyampah kat aKu..Lebih baik la aKu stOp jer kat sini..huhu...

Bubye...Take care...jumpe lagi...

Monday, 22 June 2009

Jangan...


Jangan!


Jangan!!


Jangan!!!


Jangan!!! Jangan!!! Jangan!!!


Ape yg aku Jangan!!! dari tadi? hehehe...

Jangan kau benci pada diri aKu ini....

Jangan kau sisihkan diri aKu...

Jangan kau menghina aKu kerana permasalahan lalu...

Jangan kau berlaku curang di belakangku...

Jangan lahhh...aKu nGah tulis entry blog nih...

Hahahaha.... nTah pape la entry mrepek aKu hari ni... xterfikir pun nak tulis..main belasah jer..

Friday, 19 June 2009

TIGA KISAH DALAM SATU MASA

18 June 2009 - Pagi semalam, ketika aku sedang sibuk mengemas rumah, hatiku tercuit untuk ke arah almari kayu antik di sudut menghala ke bilikku. Aku menarik laci almari yang paling atas. Dan, mataku terpaku pada sebuah album kenangan di mana di dalamnya terselit gambar2 semasa ayah & ibu menunaikan haji. Aku menyelak lembaran demi lembaran dan mataku terhenti di satu gambar.. Gambar ayahku bersama rakannya. Dan beberapa saat kemudian, telefon ibu berbunyi. Pemanggilnya adalah ayah dan memberitahu kisah yang terjadi. Mendengarkan sahaja dari mulut ibu itu, aku hampir tidak percaya yang rakan ayah ku itu telah kembali ke rahmatullah. Baru sebentar aku melihat gambar beliau. Dan kini, beliau telah tiada lagi. Innalillah dan al-fatihah buat beliau. Semoga rohnya dicucuri di kalangan para salihin serta ditempatkan bersama para syuhada.

*******************************
Kemudian, satu lagi kejutan yang telah berlaku dalam kehidupanku hari ini. Namun, kali ini bukanlah satu kisah sedih. Pulang saja ibu dari rumah arwahyarham, ibu memanggilku dan menghulurkan surat tawaran temuduga dari SPA. Aku terkejut seketika. Tidak disangka masih ada peluang lagi untukku setelah temuduga yang pertama aku gagal mendapatkannya. Aku mencarik tepi helaian surat perlahan2 dan membukanya. Alangkah terkejutnya aku jawatan yang aku dapat kali ini adalah sangat bersesuaian dengan tahap pendidikanku. Padahal sebelum ini, aku hanya dapat jawatan yang biasa sahaja. Tapi aku tak menolaknya malah aku turut pergi menjalani sesi temuduga tersebut. Nasib tak menyebelahi aku. Aku gagal dalam jawatan itu.

Namun, takdir penentu segalanya. Berkat kesungguhan dan ketabahan aku dalam meniti kehidupan yang penuh pancaroba ini, aku dapat apa yang kuhajati selama ini. Tapi bukanlah bermakna untuk kusenanginya kerna ia hanyalah satu permulaan. Itu baru diterima untuk di temuduga. Belum lagi tahu jawatan itu milik aku atau tidak. Aku hanya berserah pada Ilahi agar penantian aku selama ini berakhir. Biarlah kali ini aku memperoleh kejayaan dan menggembirakan ibu dan ayah aku yang telah banyak berkorban selama ini. Jasa mereka tidak terbalas olehku.

*******************************
Kisah ketiga yang terjadi dalam hidupku semalam adalah 'saat rindu di hati menanti, dikau muncul kembali'. Mungkin aku tidak ingin memperkatannya di sini. Aku hanya bersyukur pada Ilahi. Aku pohon seribu kemaafan andai kalian semua terguris dengan kisah ketiga ini. Bukan niat untuk mengguris hati, namun ianya sukar untuk ditafsirkan di halaman blog ini.
Tiga kisah dalam satu masa yang berlaku dalam kehidupanku semalam. Berita sedih dan gembira bercampur baur bersilih ganti. Mungkin sukar menerima berita sedih itu tapi tidak sukar mana pun jika kita masih tabah meneruskan kehidupan harian kita. Kegembiraan yg terkandung dlm kisah dua dan tiga itu telah menutup original sedihku yg sebenar.
Sekian sahaja catatan harian yang kutulis ini. Pohon maaf jika ada kesilapan ejaan dan terguris perasaan.

Wednesday, 17 June 2009

FRIENDSHIP

Yuuhuu... I wanna to write an poem.. Its all about Friendship. I like to write poem when I had feels bored or sad. Erm...lets join our poem this below.

FRIENDSHIP

It's really strange you know,
How at first a friendship can grow,
Certain words, certain gestures,
Which you behold,
May mean so much and yet be so hollow,
Friendships that is appreciated,
And most of all are reciprocated,
Can be so wonderful.
But at times thing can go wrong,
That's when true friends come along,
Friendships has feelings and exudes,
Love and understanding,
Its sacrifices are never-ending,
It warms the heart and comfort the soul,
From just a sparkle, its light will glow!

Tuesday, 16 June 2009

Lawak Bahasa


Mula memikirkan entri yg ingin ditulis. Masih tidak tahu nak tulis ape.. tengah pikir2 tuh gi la jln2 kat website cerita2 lawak.. biLe bace ade la jugak yg tergelak..hahaha... Dlm pada itu la, otak aku mula ligat memikirkan untuk post entry tentang salah satu lawak tersebut. Aku teliti lawak mane yg best..huhu..(ntah la..aku tak tau sebenarnyer..)

Aku pun amik je la yg mane aku suke. And then aku letak kan la dlm page aku nih... Aku tak rase r yg nih best..Tapi ntah kenapa aKu boleh amik lawak yg nih... Aku layan jer... Janji aKu rase best r kot...huhu...


No hard feeling lets have fun..

Never translate IT terms to the Malay Language

English for math and science. Because globally people use the language as information and/or technology language at this moment. How dangerous it is if we were to use these words in Bahasa, especially in schools. See example below:

hardware = barangkeras
software = baranglembut
joystick = batang gembira
plug and play = cucuk dan main
port = lubang
server = pelayan
client = pelanggan

Try to translate this:

ENGLISH:
"That server gives a plug and play service to the clients using either hardware or software joystick. The joystick goes into the port of the client."

BAHASA:
"Pelayan itu memberi pelanggannya layanan cucuk dan main dengan menggunakan batang gembira jenis keras atau lembut. Batang gembira itu dimasukkan ke dalam lubang pelanggan."

Now You Know.... How terrible is it!!!!!

Mesti korang dah abis bace lawak yang aKu post kan tu.... Erm...ape yg aku nak ckp nih.. Aku nak promote la web blog kawan aku yg bAru direkanya... Kalau korang nak tgk web tersebut ngan lebih lanjut gi ke page nih ek: http://www.nokotta.net/

To nokotta @ bOy:
"aKu dah promote kan web blog ko ni...kalu dah ramai member ti jgn r sombong + bongkak ngan aKu plak..hahaha...huhuhu...main2 jer r..xder mknenyer sumer tuh.."

Monday, 15 June 2009

Cuti-cuti Malaysia

Dah lame aKu tak post entry kan...huhu..


Nak tau nape??


Pada 04 June yg lalu, (huhu...mcm karangan plak) aKu gi Terengganu....Cause cOusin aKu kawen.. Tapi mcm biase r dAh smpai tmpat orAng..hoLiDaY la sKaLi...Jln2 cAri PasaL..hehe...



nie kaT PaSaR PaYang...sHoPpinG abes beb...huhu..

Erm....gmbar aKu tak banyak sgt amik...jlan2 jer...TaPi duLu2 dah sLalu la pegi... aKu pun xder camera time tuh..ntah aKu main sNap jer gmbar dAri fOn aku nih...huhu..

Pas tuh, sminggu lpas tu..biLe aKu dAh baLik smuLe ke Port Dickson...14 June (bersamaan haRi Ahad) nyer plak wat kat kampung aKu....

Yg best nyer haRi jUmaat aKu gi Dataran Pahlawan jap...aBang aKu fOn yg die bru beLi de problem...aKu pun cuci mata laa...tgk fOn murah2 cause fOn aKu dAh rOsak...kalu de duit lebih aKu igt nak beli...taPi lum kesampaian laa...haha...

Sabtu, aKu ngan famiLy beLah ibu check-in kAt Kemunting Beach Resort, Pengkalan Balak, Melaka... Tujuannyer doRang sume nAk join kenduRi kawen kat kamPung aKu tu ler... Tapi dAh ramai2 nih...(lebih kurang 5/6 kete...) rase mcm ngah hOliday skaLi lagi plak... best sgtttt...

Itu jer la kisah aKu dAlam cuti2 kaLi ni..huhu...tak gi mane pun.... cuti2 malaysia jer... Terengganu & Melaka....tuh pun bukannyer jln2 sgt pun... huahua

Wednesday, 3 June 2009

Wonderful!!!

Hahahaha...menakjubkan.. memang terpegun melihatnyer.. Wonderful!!

Ape yg aKu gelak kan tuh?

Ape yg menarik?

Nak tahu ker?

Tadi maSe aKu oPen bLog cOusin aKu, aKu tertaRik ngan saTu entry yg die pOstKan. Dlm entry tuh die suh tgk pd link ni..

http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Kor/hestekor.html

Pas tuh klik pada setiap kuda tersebut. Dan kOrang lihat sendri ape yg akan kelihatan. Kalau nak tau buka r site nih sendri.. Tak gempaq r kalau aku bagi tau kan..huhu..

Pasti seRonok biLa tgk kuda2 tuh nanti..

Tuesday, 2 June 2009

Sebuah Janji


Ya Allah
Menjelanglah siang
Beredarlah malam

Diufuk ini
Aku hanya menghampar tangis
Pada sendu yang tak terubat
Mengharap janji dari-Mu
Keampunan dari-Mu


Sampai bila
Mahu aku menanti
Saat pertemuan
Yang menyiksa hatiku
Aku tidak seperti Rabiatul Adawiyah
Pantaskah aku menjadi sepertinya
Menolak cinta kerana sebuah CINTA

Harapan yang kupintal
Bilakah kan bertaut pada pertemuan
Sebuah kasih yang kuharap
Bilakah kan tertunai


Janji itu kunantikan
Saat jasad bercerai nyawa
Tapi pastikah aku dapat bertemu
Sesuatu yang aku rindu
Maafkanku jika luahan ini hanya di bibir
Tapi aku harap ianya kan lahir
Menyemai rasa kasih
Menyemarak jua rasa rindu
Untuk bertemu-Mu
Wahai Rabbul Jalil…

Monday, 25 May 2009

Warkah Buat Sahabat

Puas aku fikir entri ape yg aku nak tulis hari ni. Bila otak aku mula memikirkannya...

Dan.... aku pun diberi satu idea utk menulis entri tentang kehidupan seorang sahabat.
aKu pergi ke arah rak buku aku dan mencari koleksi sajak yg pernah kubuat sewaktu ketika dulu. Aku membuka lembaran demi lembaran. Mata ku terhenti pada tajuk "Warkah Buat Sahabat".

Aku berfikir sejenak. "Ermm...sesuai ke sajak yg ni..."

Lantas, tanganku mula menari2 di atas keyboard kecil menaip setiap rangkap sajak dgn teliti.

Mata menatap buku dan laptop berselang-seli, ingatan mengingati setiap patah perkataan ayat, tangan pula laju menjalankan kerjanya. Ya! Hampir keseluruhannya sedang menjalankan tugas masing2.

Dan kini...selesai sudah sebuah sajak yang kucoret di sebalik blog aku ini.

Sahabat
Sesungguhnya aku tidak berkata-kata,
Tetapi tidak semestinya aku diam segala.

Aku hanya temanmu,
ada kalanya jadi tidak menentu
Namun aku adalah aku
Sahabatmu yang tidak punya apa-apa
kehebatan dan kekuasaan.

Sahabat,
Sekiranya aku terjatuh, sambutlah aku,
Sekiranya aku tersesat, jadilah jurumudiku,
Sekiranya aku terlanjur, maafkan sajalah aku.

Memang adat manusia
alpa untuk berterima kasih
dan alpa untuk mengenang jasa.
Namun sahabatku,
Janjimu tetap janjiku,
Nasihatmu akan ku dengari,
Dan akan ku simpan disanubariku.

Usah risau, usah gundah
Akan kita teruskan
Persahabatan ini
Hingga ke akhir hayat.

Saturday, 23 May 2009

Cinta lagi...

CINTA
Kadang-Kadang Aku Merasa Ianya Indah Atau Sebaliknya.. Mengapa Aku Mendapat Perasaan Ini.. Perasaan Cemburu Yang Menggunung Terhadap Orang Lain.. Membuatkan Aku Marah.. Di Saat Itu, Aku Rasa Amat Memerlukan Kasih Sayang Yang Abadi.. Yang Bisa Memberikan Cinta Kepadaku.. Yang Mampu Menerimaku, Apa Adanya.. Bukan Cinta Diatas Dasar Rupa Ataupun Harta, Kerna Aku Tidak Mempunyai Kedua-Duanya..


CINTA
Kau Tersangat Mulia.. Perasaan Yang Lahir Dari Hati Kecilku Ini, Membuatkan Aku Meronta Mencari Teman.. Yakni Teman Yang Mampu Menyukai Aku.. Yang Mampu Mengasihiku.. Tapi, Di Saat Cinta Itu Tiba, Walaupun Itu Yang Kuharapkan Dan Ku Tunggu Selama Ini.. Aku Tak Mampu.. Tak Mampu Menerimanya.. Tak Mampu Mengamatinya.. Kerana Dia Bukanlah Pencinta Yang Setia.. Dia Rosakkan Hubungan Itu.. Memusnahkan Harapan Ku.. Untuk Itu, Aku Sengsara.. Sendirian Seperti Kini..


CINTA
Saat Kau Hadir Semula.. Aku Harapkan Itu Bukanlah Yang Palsu.. Biarlah Lama Kau Kan Tiba.. Namun Ku Cuma Harapkan Sesuatu.. Datanglah Cinta Sejati.. Biar Lama Ku Tunggu, Asalkan Ianya Akan Abadi Untuk Selama-Lamanya.. Oh Cinta...

Thursday, 21 May 2009

Aku diserang demam dan asthma

Huhu...Assalamualaikum dan selamat sejahtera sumer..

Erm...sori r smlm aku tak dapat tulis entri baru.. Semalam aku diserang demam. Pas tuh aKu batuk2. Seharian lepas jer mkn ubat aKu tido.

Pergh...memang tak larat..Kalau bangun jer rase mcm nak jatuh. Jadi, aKu terpakse la tido sehingga beberapa jam lamenyer..

Malam, bila ibu tengok mcm teruk jer, aKu pun dibawa ke Hospital PD..

Sampai jer kat sane, aduyai...ramainyer..Aku terpakse la menunggu sehingga giLiran aKu. Sambil tuh aKu tengok tv yang terpasang kat ruang menunggu tuh. Lastly, nama aKu dipanggil. aKu terus ke dalam untuk di check suhu badan dan tekanan darah aku. Kemudian, aku diminta tunggu lagi.. Huhh....lame tul la.. Tapi mase ni badan aKu dah berpeluh sebab dah mkn ubat mase kat umah lepas mkn malam.

Bila nama aku dipanggil semula, aku diberi inhaler hospital.(alaa...yg besar tuh..huhu..). Aku sedut gas tersebut. Tarik nafas.....Pas tuh lepas.... Ha...Lega aKu rase time tuh..

Dan biLa gas dah abis, aKu disuruh rehat lebih kurang 15minit sebelum masuk ke bilik doktor untuk rawatan selanjutnya. Erm....time ni la aKu dapat lihat aksi pesakit yang datang ke situ.

Dahhhhh............

15 minit pun berlalu. Nama aKu dipanggil lagi untuk masuk ke bilik doktor. Nafas aKu diperiksa kembali oleh doktor. Huhu...baRu lepas sedut gas memang la dah ok.hehe... Pas tuh aKu pun ke kaunter ubat untuk mengambil ubat.. Dan akhirnya, aKu pun pulang ke rumah.

Tuesday, 19 May 2009

Hari Telekomunikasi dan Masyarakat Bermaklumat Sedunia

Salam sumer....

Aku telah diberi ilham untuk tulis satu entri tentang Hari Telekomunikasi dan Masyarakat Bermaklumat Sedunia yang berlangsung pada Hari Ahad yang lepas iaitu bersamaan 17 May 2009..

Bersama meraikan sumbangan Internet yang telah merubah corak hidup kita dengan menghubungkan Malaysia kepada dunia dan mengukuhkan perpaduan sesama kita.

Internet telah merubah cara kita berkomunikasi, belajar dan hidup dengan membuka minda kita kepada dunia tanpa sempadan. Kini, kita berupaya menerokai dunia tanpa meninggalkan rumah, belajar tanpa membuka buku dan berkomunikasi tanpa perlu bersemuka.

Sungguhpun begitu, kita masih perlu berwaspada terhadap bahaya yang terselindung di sebalik Internet. Sebagai ibu bapa dan penjaga, adalah menjadi tanggungjawab kita memastikan anak-anak boleh mencapai Internet dan menggunakan segala maklumatnya dengan selamat tanpa menjadi mangsa ancaman di ruang siber.

Bahaya dan ancaman:
1) Pembuli Siber
2) Pornografi
3) Keganasan
4) Kebencian dan Prejudis perkauman
5) Ketagihan permainan dalam talian
6) Penipuan dalam talian

Cara mudah untuk melindungi keselamatan kanak-kanak:
1) Ketahui tabiat dalam talian anak anda - laman web yg mereka lawati, aktiviti mereka di internet, dengan siapa mereka berinteraksi dan siapa rakan-rakan mereka di Internet.
2) prihatin dengan sebarang perubahan mendadak anak-anak - kelakuan, ketrampilan, tabiat mereka atau semakin berahsia.
3) Wujudkan persefahaman dgn anak2 agar mereka tidak takut utk berbincang sebarang masalah dgn anda. Wujudkan perhubungan komunikasi yg terbuka.
4) Nasihatkan anak2 supaya tidak mendedahkan maklumat peribadi di Internet.
5) Luangkan masa anda melayari sendiri Internet.
6) letakkan komputer di tempat yg tebuka dan mudah bagi anda memantau aktiviti Intenet mereka.
7) Pantau masa yang diluangkan oleh anak anda melayari Internet.
8) Pasangkan perisian penapis Internet pada komputer anda.

Hasil kerjasama dari Akhbar Harian Metro hari Ahad...

Wednesday, 13 May 2009

Tags: Wedding Plan

1. How old are you?
~ Now i'm 22 years old r...

2. Are you single?
~ Yup! I'm still single..

3. At what age do you think you’ll get married?
~ 26 - 28 maybe... Depend on my future husband...

4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
~ i don't know laa.. coz islam says "Takdir Allah siapa yang tahu" and
Jamal Abdillah says "Takdir Penentu Segalanya"

5. If not, who do you want to marry?
~ If Not? I'm just wanna the bestman to caring me forever and ever.

6. Who will be your bridesmaid & bestman?
~ Bridesmaid? I dunno who the lucky person to tackle my heart...hehe..
~ Bestman? My bestfriend as I meet him when we study at the same college.

7. Do you want a garden/beach or traditional wedding?
~ Maybe my wedding planning is on the "Kapal Mewah like Titanic"...perghh....syok nih..

8. Where do you plan to go on honeymoon?
~ Ermmm.... honeymoon??? just wanna to go to visit Iguancu Waterfall at Brazil and
holiday at Paris (the beatiful town in the world)...

9. How many guests do you think you’ll invite?
~ What?? not sure coz I dont mind it...

10. Will that include your exes?
~ Yes. If they want to come on my big day.

11. How many layers of cake do you want?
~ 4 layers... Why I'm thinking like that? coz I wanna 4children..haha

12. When do you want to get married, morning or evening?
~ Morning until evening....haha... (tak reti penat agaknyer....)

13. Name the song/tune you’d like to play at your wedding?
~ Aku ingin kamu....Lagu Romance band.. (eleh...tapi mase nih dah dapat pun kan..huhu)
~ And then, wanna to give short poem to my husband that i'm so seriously love him..

14. Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife?
~ Of course fine dining coz kite kan org melayu....hehe...

15. Champagne or red wine?
~ Uikhs!! xbleh ni bg umat Islam... Haram!! Dosa!! Tak akan ade dlm my wedding planner..

16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
~ RIGHT AFTER!!

17. Money or household items?
~ Household items laa.... Ermmm...I like English style in my home...
coz now my parents home are english style...hikhik

18. How many kids would you like to have?
~Haha... i like it... i want 4 childrens.. 2 boys and 2 girls... Enough!

19. Will you record your honeymoon in DVD/CD?
~ Of course r...to remind what had happen for that days...

20. I want to know their wedding plan…
~ Erm....maybe all of you have know that tags...
I think who wanna that tags just pick up and put at your blogs... Thanks..

**Thanks for yen or "AkuScandal" coz give me that tags...I miss you so much...

Adakalanya sepi lebih indah


Perlukah dipertahankan satu rasa yang kita pasti tak kesampaian atau perlukah kita pertahankan sebuah kehilangan yang kita pasti akan kehilangannya jua suatu hari nanti atau kukuhkah sebuah ikatan yang terbina hanya di atas keruntuhan semalam, dikutip dari serpihan hati yang telah hancur berkecai?

Tatkala anda tidak mampu menjawab soalan-soalan seperti ini, ketahuilah sepi itu indah. Ketika anda tidak pasti untuk memberikan jawapan kepada soalan-soalan yang lahir dari hati anda sendiri, itu tandanya sudah sampai masa untuk berangkat pergi. Kala itu, sepi lebih indah dari sebarang bunyi.

Jika anda terus berteka-teki sedang teka-teki itu tidak akan anda temui jawapannya, ketahuilah sepi mengatasi segala nikmat.

Maka katakanlah kepada diri, kali ini kita biarkanlah perpisahan ini, satu pengorbanan yang perlu kerana hidup ini hanya akan bererti bila tiba-tiba terasa kehilangan dan diperlukan, antara rela dengan tidak, walau kau lebih dari tahu, tak ada yang lebih berharga selain darimu, jua aku tak mungkin dapat melupakanmu.

Itu lebih bererti sebab ada kalanya perpisahan lebih bermakna daripada satu perhubungan yang amat menyusahkan. Tatkala anda berasa amat sakit oleh satu perhubungan, maka adalah lebih baik melangkah pergi.

Adakalanya kita perlu melangkah ke belakang untuk mengorak langkah lebih pantas ke depan. Adakalanya kita perlu menyepi kerana tatkala ini kadang-kadang ia lebih bererti dari satu perhubungan.

Katakan "Aku berhenti berharap dan menunggu datang gelap sampai nanti satu saat tak ada cinta yang kudapat, kenapa ada derita bila bahagia tercipta, mengapa ada sang hitam bila putih menyenangkan, aku pergi tanpa dendam, terima kekalahanku."

Ada waktunya, sepi menjadi lebih indah kerana di saat itu kita ada ruang untuk mengingati, merindui.

Cinta itu indah apabila ada urusan beri dan ambil. Jika hanya anda memberi dan dia tidak sudi semua urusan akan menjadi payah. Lihat bolak-baliknya orang yang tak sudi...

Pemuda: Berapa jauhkah biri-biri ini berjalan setiap hari?
Pakcik: Yang mana, putih atau yang hitam?
Pemuda: Yang putih.
Pakcik: Kalau yang putih lebih kurang enam km setiap hari.
Pemuda: Yang hitam?
Pakcik: Yang hitam pun sama.
Pemuda: Berapa banyak rumput biri-biri ini makan setiap hari?
Pakcik: Yang mana, putih atau yang hitam?
Pemuda: Yang putih.

Pakcik: Yang putih lebih kurang empat kilo rumput setiap hari.
Pemuda: Dan yang hitam?
Pakcik: Yang hitam pun sama.
Pemuda: Berapa banyak bulu yang mereka hasilkan setiap tahun?
Pakcik: Yang mana, putih atau yang hitam?
Pemuda: Yang putih.
Pakcik: Yang putih sekitar enam kilo bulu setiap tahun.
Pemuda: Dan yang hitam?
Pakcik: Yang hitam pun sama.

Pemuda: Kenapa pakcik bezakan biri-biri yang putih dengan yang hitam, padahal jawapannya sama saja.
Pakcik: Mestilah, sebab biri-biri yang putih tu pakcik yang punya.
Pemuda: Oooo gitu ke, habis yang hitam tu siapa punya?
Pakcik: Yang hitam pun sama.

Tidak perlu merayu pada orang yang sudah tiada simpati. Hak kita milik kita. Bawalah hati itu dan pergilah dari situ.

Monday, 11 May 2009

Happy Mother Day

Masih belum terlewat untuk kuucapkan Hepi Mother's Day....

Erm...aKu bersyukur kerna memiliki seorang ibu yang penyayang, bertanggungjawab, baik hati dan sporting... Tak terbayang oleh ku betapa luhurnya kasih seorang ibu terhadap anak-anaknya...

Ibu...
dikaulah tempat ku mengadu,
dikaulah tempat kubermanja,
dikaulah penawar hati ini tika ku berduka.

Ibu...
Hanya dikau yang kusanjung dan kusayangi,
Tiada pengganti yang boleh menggantikanmu.

Thursday, 7 May 2009

Aku nak kongsi bersama rakan-rakanku

Petang yang begitu hangat sekali bagiku. Sukar untuk aku melelapkan mata pada petang ini. Jadi, kuturuti langkahku ke meja belajarku dan membuka laptop kesayanganku. Lantas, aku pun dial up connection streamyx.

Usai dari itu, status bar Streamyx telah pun terpapar di bahagian menu bar bawah. Aku pun mula la membuka Blog kesayangan aku ni untuk melihat reaksi atau komen dari para blogger. Dan kemudian aku membaca pula entri-entri yang telah dicipta oleh mereka yang bergelar blogger..

Huuhhh....panas btul hari ni...Aku on suis air cond di rumahku..

"Fuuuhhhh......"baru terasa nyaman seluruh anggota badanku ini. Jadi mudah untuk aku membuat kerja atau melayari Internet dengan lebih jauh lagi. Segala website aku telah sedaya upaya membuka dan membacanya.

Dan aku pun terjumpa satu website yang membolehkan kita memiliki website sendiri. Aku amat tertarik kerna memang aku sedang mencari website builder untuk aku buat satu web company.

URL bagi website builder tersebut adalah seperti di http://www.site2you.com/


















Tak susah pun nak mulanya. Korang sumer klik jer button "START NOW" tu..Pas tuh macam biase r...isi maklumat korang....

Pas tuh, t die akan send kat email korang and korang kene active kan account tuh. T mase ni korang leh la nak change password utk kemudahan ingatan korang...

And then, dlm admin panel ni juga lak korang leh ubah macam2 mengikut citarasa korang..

Tak susah kan utk kita memiliki website sendiri...

Di bawah ni plak aku nak bagi free web hosting...

Apa itu web hosting??
huhu...hosting ni adlah satu tapak untuk daftar kan domain kita.

Apa plak domain tu??
Domain yang paling senang aku nak cakap adalah URL address korang yang korang dah create tadi..Utk paparkan eb kita pada pengguna, kita kene la hostkan website kite tuh...

Tak susah pun..sKunk ni dah ade free web hosting...Tak perlu bayar... Mudah kan...

Korang just kene rajin jer meng'update'kan diri korang utk cari dlm search engine yang korang buka... Cth: Google, Yahoo dan lain-lain...



Ni contoh free web hosting yang ade kat dalam Internet.. Ade banyak lagi... Korang cari r sendiri k..
Screenshot pertama: http://www.000webhost.com/
(Pssts....dan sebenarnye aku tau yang korang telah pun memiliki web sendiri.. web blog juga adalah web peribadi kita..hehe...Cuma kalau korang nak kan domain sendiri leh la try hosting kan web korang..bubye...)

Tuesday, 5 May 2009

Selesai sudah pelaksanaan Laman Web Blog Rasmi LamanKeluarga

Pagi ini sungguh dingin sekali. Terasa berat mataku untuk bangun. Lantas, ku tarik selimut di kakiku dan terus melelapkan mata sehingga jam di dinding menunjukkan angka 7.30pagi... Argghhh....aku menggeliat....Begitu cepat masa berlalu tanpa kusedari kerlipan burung berkicauan di luar dan suasana yang telah terang dinihari oleh sang cahaya mentari pagi. Aku bangun dan terus mencapai tuala. Aku mandi sepuasnya... Kedinginan air di pagi membuatkan aku menggigil kesejukan..

"Ggrrrr....."

Beberapa minit kemudian, setelah aku selesai mandi, aku bersarapan pagi di meja makan. Kemudian, aku mengemas rumah kediaman milik ibu dan ayahku...hehe..(aku lum ade rumah lagi..)..Aku membasuh baju, menyapu, mengemas bilik adik dan abang aku dan lain-lain lagi. Usai dari itu, aKu mula mengatur langkah ke kamar tidurku dan pergi ke arah meja serta membuka laptop untuk melayari Internet..

"Huuuhhh....penatnyer..erm...hari ni aku nak wat pe ek.."aku bermonolog di dalam hati.

Lantas, aku membuka Laman Web Blog Rasmi LamanKeluarga aku untuk di update. Aku mengemaskini laman web tersebut dengan pelbagai aktiviti dan menambah grafik untuk menarik lebih minat pengguna mengaksesnya nanti.

Dan kini, aKu gembira kerana berjaya menghasilkan sebuah Web Blog Rasmi LamanKeluarga aku sendiri. Berkat kerjasama yang diberikan oleh ahli keuarga sendiri, akhirnya Laman Web ini dapat juga dilaksanakan.

Kemudian, aku pun mula mengatur langkah untuk membuka pula laman blog kesayangan aku ini. Aku pun menulis entri tentang kejayaan aku dalam pelaksanaan Laman Web Blog Rasmi LamanKeluarga. Bagi pengguna yang ingin cuba untuk melayari URL LamanKeluarga aku, silalah layarinya di http://www.lamanknz.blogspot.com/

Tamat sudah entri aku yang bertajuk kejayaan aku melaksanakan Laman Web Blog Rasmi LamanKeluarga.

Antaramuka depan LamanKeluarga

Saturday, 2 May 2009

Salam sumer...aku dah kembali aktif dalam dunia blog

Huuuhhh...penat tol menyepi nih.

Erm...macam2 yg aKu dapat...aKu dah ceria kembali... Ceria...........seperti saluran astro ceria di Channel 611..haha...aKu happy now...

Erm...mase aKu menyepi nih banyak tul aktiviti2 blog yg aKu tertinggal... Fuuuhhh...terase ketinggalan zaman jap...tapi tak pe...aKu dah kembali dah ni...aKu akan sambung semula keje2 aKu yg dah tertinggal ni.. Keje? keje pe? huhu...keje membaca entri terkini kengkawan aKu...hikhik...

Erm...kat sini aKu nak bg mase bace entri kengkawan aKu tadi, aKu tertarik r ngan website ni...
"Malaysian Typing Speedtest"....aKu pun try r wat...erm....masih belum pantas rupenyer aku menaip ek...igt dah laju dah..hehe...

Kamu mencapai 191 markah, jadi kamu berada di posisi 13707 dari 44476 dalam senarai kedudukan
Kamu menaip 227 aksara seminit
you mendapat 35 perkataan betul dan
kamu mendapat 0 perkataan salah

35 perkataan

Speedtest

Erm...pe lagi... korang try r plak... and pada kengkawan aKu yg len yg lum aKu masukkan pape yg korang minta...sabar k....aKu ni bukan nyer robot....sabar tau....tunggu posting seterusnyer...

Friday, 24 April 2009

Entri yg paling membosankan....

Pernah tak korang rase bosan+pening+sedih??

Erm....nape aKu tanye mcm tu ek??

Ape yg aKu nak perkatakan ni??

Huhu....entri aKu kali ni tak la best sgt...sbb aKu bosan laa...aKu tak tau nak wat ape... Pas tuh skrg ni hati aKu sedang diruntun pilu+nak nangis(tapi tak kluar)+sakit hati = menyampah+giler...

aKu memang dah tak tau nak cakap dan wat pe...aKu teramat la bingung skrg ni...aKu rase skunk ni kpale otak aku dah tak btul....haha....

nak diucapkan....nak dilafazkan....nak dikatakan....aKu tak terkata....aku tak terucap....

Jadi, aku pun mendiamkan la diri...aKu melayani la perasaan sedih aKu di hadapan laptop nih... surf internet(mcm2 aKu wat tau...), main gamez n change theme laptop...huhu...

aKu still giler lagi spt entri yg lepas yg bertajuk "Argghhh...aKu giler.."..hehe...

dan sememangnyer manusia dijadikan mempunyai nafsu utk kita rasai ape saje perasaan yg ada... Tak kiralah sedih @ gembira... Dan kali ini aKu sedang merasai perasaan sedih+sakit hati+sakit otak=GILER!!!...hahaha...

aKu pun dah tak tau pe yg aKu tulis nih... Ape Yg Penting!! Kerjasama....... (tetibe masuk wonderpets la plak..) dah aKu cakap aku tgah sakit otak nih.....aKu pun men tulis jer pe yg terlintas kat dlm kpale hotak aku yg ngah berserabut nih...

Wat insan2 yg bergelar blogger especially friends aku kat dlm blog list aku tuh...kOrang mesti bengang+geram ngan entri aKu yg ntah pape nih...huhu...aKu minta maaf la byk2 andai slame ni aKu der wat korang terase hati ek...kot aKu tergune bhs yg kasar ker...aku mintak maaf gak... manusia tak pernah lari dari kesilapan kan... Jadi, kalau kit dah sedar ngan kesilapan kita tu... cepat2 la minta maaf...

aKu terase nak menyepi la kejap...ape pendapat korang la agaknyer ek??? korang suke / tak kalu aku menyepikan diri? pas tuh nnti aKu active la diri aKu blk...kOrang jgn risau r..aKu tak kan hilang ke mane pun...Boleh atau Tidak?? Hantar kan undian anda ke 33555...

Thursday, 23 April 2009

Ini Tag dari Yen plak..huahua

1. Adakah anda suka blogging? Kenapa?

Of course r...coz dari blogging ni la aKu dapat mcm ilham yg ntah pape r...sOmetimes kat bLog aKu ni la aKu lepaskan geram, kesedihan dan byk lagi r... Pas tuh semestinya r dpt mengeratkan silaturrahim antara para blogger..huhu..

2. Blog siapa yg anda selalu skodeng? Nyatakan 5 (buat masa ini)

Aduhhh...byk sgt ni...leh kate kan sume blog kat blog list aKu akan tgk...hehe...
Tapi nak 5 je ek...aKu pun bg yg ni je la ek...
a) Shehbellamy
b) Syahril
c) Selamburb
d) Paan
e) Sajeedhani
f) Yen (saje bg lbih..sbb tuan punye yg tag aKu nih pun aKu slalu gak skodeng blog die...maklum r...dah xdpt jumpe lg..hikhik..)

3. Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda ? Yang boleh menyayangi anda sepenuh hati ?dan Siapakah org itu ?

Lorrr....soalan ni pun mau tanya ker?? ni yg bikin panas ni...
bg aKu la kan...sape yg xnak ade org syg kat diri kita tuh namenye bukan manusia...
Manusia kan dijadikan utk berpasangan...hehe..(ayat tak leh bla la plak..)
aKu nak r org syg aKu dan take care aku..huhu...
Tapi sape ek?? huhu...yg tuh aKu tak tau lagi n mybe aKu pun tak akan ler bg tau...
Biarlah rahsia......

4. Siapa nama anak anda nti..hik3 boi sorg n gurlz sorg.. tak nak manyak2..

Pergh....soalan yg mencabar nih...

Boys = ?????
Gurlz = ?????

haha....ntah r...pasangan idop pun lum ade lagi...so xpk lg ttg tuh...huhu...nnti kalu dah ter'pk', pasangan kita nak yg len plak...kan dah frust menonggeng...

5. Pernah tak cinta anda tidak di balas?

Erm....lagi soalan yg menguji minda tol r...
Wat mase ni xpernah kot...sbb aKu lbih suke berkawan dari bercinta...haha...

6. Ciri2 idaman bf/gf anda? Nyatakan 5

Lagi??
Ciri2 idaman yg kucari:
a) Tahu ttg Islam dan seangkatan dgnnyer...
b) Menghormati family aKu dan seluruh keturunan aKu...
c) Caring terhadap aKu...
d) Mesti gentlemen...buKan yg jenis penakut... (kalau dah laki penakut abis r aku...)
e) Pandai mendidik anak dan menjaga keharmonian rumah tangga..(alamak!xtahan plak yg ni)

7. Pada umur berapakah anda merancang untuk berkahwin?

Haa!! yg ni pun nak kene bg tau ker...
ni yg leceh ni...
aKu pun tak tau r..coz lum der sape di hati ni lagi..huhu...

8. Nak berapa anak?

Ayoyo....mau tau jugak??
kalu ikut kpale otak aKu yg giler ni...
aKu nak 4orang la..hehe...
2 boys n 2 gurlz...
cukup r tuh....

9. Lucky person yg anda ingin tag

Shehbellamy
Paan
Selamburb
Sajeedhani
Naxious/Adol

Tuesday, 21 April 2009

Nape aKu dah lame tak update blog...

Salam sumer.....

Maaflah yer...kalau dah lame aKu tak updaTe bLog ni...Bukan nyer pe...aKu busy sket la... hari aHad hari tuh famiLy beLah ibu aKu dtg umah..kumpuL ramai2... kecoh satu umah di buatnyer... tapi best r....gelak tawa bersama.. hilang kisah duka sekejap....

Pas tuh nenek ngan atuk aKu duk umah aKu nih...aKu kene la jaga...aTuk aKu tu dah kurang sihat...sebab tuh aku dah lame tak update blog ni...hehe.... maaf la sesangat...

Pas tuh lagi... esok plak hari rabu...aKu ade interview SPA...jawatan Comp Technician.. Erm...korang doakan la yer smoga aKu leh jawab petanyaan dlm interview tuh nanti...huhu...

Huuhhh....aKu memang busy la bulan ni...mcm2 yg aKu nak wat...nampaknyer time busy aKu dah sampai r tu...hehe...slalu asik ngadap laptop jer... skunk ni rase kan r ek...padan muke aku...asik nak relax jer...

hihihik....k la...wat kengkawan blogger aku...aKu sgt2 appreciate korang yg slalu membantu dan memberi kata semangat pada aKu slame ni...tak terbalas le budi baik korang...

Wassalam....

Saturday, 18 April 2009

Arghhh.....aKu giLer

Aku dah giler agaknyer.... Dari semalam hingga ke hari ni jer aku dah change layout sampai 3 kali... aKu semakin tak faham ngan hati aKu nih....

Mane pegi nyer pendirian aKu selame ni?? aKu bingung...aKu bengang... aku buntu...

Argghhh.....ape sumer ni....?? ape nka jadi ngan aKu ni??

Hahaha......aKu ketawa dlm tangisan.... tapi aKu tak tau nape....

hati aKu hancur.... hancur berkecai....mcm pinggan yg jatuh pecah berselerakan... Aku geram! Aku marah! Aku sakit hati! Aku sedih! Aku tension! Arghhhh..........

Sumer perasaan aku ader time nih.....tapi aKu masih tak tau nape?? huhu....

(sebenarnyer tau tapi sengaje wat bodo...wat bangang....wat tak tau...wat tuli jer....)

Disebabkan kegilaan aKu tuh, blog kesayangan aKu ni yg jadi mangsa....(isk..isk...kesian....mangsa keadaan..huhu).. Aku change layout byk2 kali...aku tak puas hati... aku tukar yg baru...tak puas lagi tukar lagi... tu jer keje aku...langsung aku tak rase penat...
Maklum r....otak ngah berserbut... Sakit otak la kate kan....

Handphone aKu lagi ler byk kali dah jadi mangsa keadaan...(oppss..tapi aku takde la sampai tahap baling ek..hehe..)Aku cume off and bukak blk...kuar kan baterry, masuk blk... hahaha... Aku dah cakap aku ngah gile nih.... ntah pape ntah yg aku wat pun aku tak tau....

Kat sini aku nak igt kan kengkawan aku especially pembaca setia blog aku nih, ko jgn r jadi mcm aku ni... tak de faedah langsung....wat semak kan kepale otak korang jer... baik korang wat bende yg berfaedah ler...huhu... Aku? biarlah aKu ngan dunia aKu...aKu nak tenangkan fikiran aKu yg kusut nih....

Aku pun dah tak tau mane satu layout yg aku pakai...mane nak igt...baru sekejap jer dah tukar....tapi layout-layout tuh sumer aku search kat website ni: http://btemplates.com/

Kot korang terase dah bosan ngan layout korang tuh leh la tukar tapi jgn jadi mcm aku nih... yg ngah gile nih....aKu pun tak tau....

Friday, 17 April 2009

Tag lagi...Kali ni daRi SeLamBurb












Pic: Ni famiLy LeYa..

- Nama timangan
1) family –> angah, illya
2) schoolmate –> illya
3) collegemates –> LeYa, illya
4) bloggermates –> LeYa

- Anda seorang yang
1) baik budi & pekerti...huhu...ner la aKu tau...aKu tak tau menilai sape diRi aKu yg sebenar.

- Insan istimewa dan kenapa dia teramat istimewa
1) Keluarga – memang r...coz daRi keLuarg la bermula nyer kita kan...Lagipun keLuarga jer yg tahu isi hati kita..

- Lagu kesukaan sekarang
1) ST 12 – Jangan Pernah Berubah (coz lagu nih telah menyentuh hati n perasaan aku..)
2) Backstreet Boys - As long As You Love Me (lagu kenangan aKu beRsama...hehe..Rahsia..xleh gi tau)
3) Axl's – Andai Dapat Kuundurkan Masa (Pun xleh gi tau..huhu)
4) Avril Lavigne – Sumer lagu dier aKu suke(haha...)
5) Wali Band – Sahabt Aku Cinta (Indo Band)

- Benda wajib dalam handbeg?
A) Dalam dompet:

1) IC
2) Lesen
3) Bank Card
4) Wang

B) Dalam handbeg:

1) Handphone
2) Compact Powder, Lipstick (senang cite alat mekap r..tp aku nyer tak banyak pun)
3) Inhaler (ubat sedut asthma..aKu kan asthma..kene r bawak ke mana ku pergi)
4) Pen dan buku catatan kecil (untuk kegunaan penting)

- Kali terakhir nangis
1) Baru minggu yg lepas (sebab nyer...hehe..Biarlah rahsia)


- tag ramai-ramai rakan kamu (siapa yang suka tag pun boleh amik)

1) Shehbellamy
2) Maxstoto / Syahril
3) Yen
4) Sumee
5) Nana-Onesweetday
6) Sajeedhani

Cukup r tuh...tak payah ramai-ramai sgt.. yg len tu kalu nak wat, silakan jer...


Thursday, 16 April 2009

Aku nak promote web blog dan teamblogger aKu

Salam sumer....Nie aku nak promote sket aku nyer blog ngan teamblogger yg aku baru join. tu pun dari paan..so..utk tidak menghampakan paan la kan...yg dah penat wat projek teamblogger ni...aku sbg kwn la agaknyer....(kawan maya jer....), aku pun tolong la promote kan website nih...

Tak susah pun nak log in dier...mcm blog jugak...pas tuh korang leh la pilih theme yg korang suke...tu jer...aKu pun tak tau la nak terangkan mcm ner lagi... Just aku harap korang tgk jer r sendri....

Pandai2 la korang explore sendri....rasenyer korang pun kan dah terror bab2 internet nih....

Utk blog aku URl die mcm bese r, http://anagurlz87.blogspot.com/ and teamblogger aku kalau x silap r..hehe... http://teamblogger.ning.com/profile­/illyafarhana
Dan sekarang ni aku pun dah abis tlg promote kan projek teamblogger tuh....

Tuesday, 14 April 2009

Hari yAng pEnting

Salam sumer... Di petang yg hening ni la kan...aKu baru dapat gambar dari kengkawan aku.. so aku pun ape lagi..upload la gmbar2 aku tuh.. kan dulu aku dah janji kalu dpt aku akan upload gak..huhu...

Tapi ade lagi yg lum dapat...Korang tgk yg ni jer r...Tak yah r tgk lelebih....Ni pun cukup r tu ek...hehe...

K r...dari korang dgr aKu merapu bek korang tgk gmbar kat bwh ni diam2....bubye...jumpe lagi yer...huhu...








Ape macam?? sudah tgk kan?? ok tak??






Monday, 13 April 2009

Tag dari FarhanFirdaus


Huhu...rupenyer dlm 2 hari aku tak on blog ni...ade orang dah tag aku..Terpakse la aku layan...hehe..(sape lagi kalau bukan paan yg tag aku..)

1. Apakah nama brand laptop anda?
Brand laptop aKu Acer Aspire 3620.

2. Kenapa pilih brand laptop 'Acer'?
Erm...aKu pun tak tau jawapannyer.. Tapi remaja seusia aku suke ngan brand Acer ni.. Mudah digunakan..huhu..mungkin sebab tu aku pilih brand Acer kot..

3. Adakah laptop anda mempunyai webcam?
Erm..tiada..aKu tak mampu nak beli yg mahal2..dAh ade ni pun cukup laa...

4. Pernahkah laptop anda mengalami kerosakan yang teruk?
Haha...ni yg aKu paling suke nak cakap ni... Dulu, hampir satu sem aKu tak dapat guna kan laptop ni..Sebab nyer, laptop aKu dimasuki air hujan...So, bArang letrik kalu dah kene air confirm r rosak... aKu sedih..ingat dah tak leh repair... tapi aYah aku anta kat member die.. Pergh....best wooo...pas tuh laptop aku elok la sehingga kini... Bayaran kene r dlm RM600 lebih..huhu...

5. Pernahkah anda terfikir untuk menukar kepada laptop yang baru atau yang lebih canggih?
Erm.....mungkin tidak.. Aku dah sayang kat laptop ni.. mungkin aKu hanya akan upgrade sikit demi sikit bila dah ade duit nanti.. Sekarang ni pun RAM aKu dAh laju sket..1Gb..Pas tuh, dah ade external hardisk...Suatu hari nanti, aku nak tambah pula webcam, nak letak skin laptop, change DVD writer dan banyak lagi.

6. Kenapa anda teramat sayang dengan laptop anda itu?
Huhu...Sememangnyer laptop ni adalah adiah pemberian dari ayah aku mase aku study Sem 2 kat perlis dulu..Kalau dari aKu mesti sampai sekarang aku tak dapat memiliki laptop lagi...(Sebab aku mane ade duit..hehe).Jadi, aKu memang la teramat yang teramat sayang kat laptop ni.. Aku akan jaga nyer sebaik mungkin..

My Yellow Face





Friday, 10 April 2009

Spesifikasi Laptop yg aKu sayangi


Erm....salam sumer...Selamat petang..huhu....kaLi nie aKu lum dapat nAk masukkan ciTe aku di Perlis laGi r..member x upload gmbar lagi kAt emAiL aKu...so...hOpe kOrang tunggu ler nGan saBar yer...

aKu bOsan ler ptg ni...tak tau nak tuLis entri ape...Tapi tetibe ler aKu rase aku nAk bAgi sket spesifikasi laptOp aKu yg dAh bYk berjAsa ngan aKu ni...

Hari2 aKu akan lihat dan buKa laPtOp aKu...kat sini r aKu sLalu surf Internet...taPi keKadang aKu onLine kat PC aKu gAk....tgk r mcm ner...kEdua2nyer aKu sYg r....

SPESIFIKASI LAPTOP AKU BERMULA DENGAN:

FirstLy, bRand laPtOp aKu ni xde la canggih pun....aKu paKai Acer Aspire 3620.... Laptop aKu ni xde r mcm sesetengah org yg ade webcam....dAh ade ni pun Alhamdulillah...huhu...

Pas tuh, OS atau Sistem Pengoperasian aKu sTill gune Window XP ProfessionaL...xde haTi pLak aKu nAk cHange ke Vista...

Jenis utk pRocessor yg aKu gune ialah Intel Centrino...ade wireless LAN yg tElah disediakan..hehe...

And pe lagi aKu nAk cAkap ek...Saiz meMory aKu 768MB....masih gune DDR2 Ram....huhu....

Tambahan,mase aKu sem 6...aKu beLi xternaL hardisk 120GB utk simpan segala maKlumat aKu yg terLalu laa byk tu....huhu....brand xternal hardisk aKu tu Maxtor....Pas tuh aKu tamBah laGi mouse(tetikus ler) utk memudahkan aKu kLik ngan pantas....bRand mOuse aKu murah jer...cap aYam kOt..hikhik....mAde in China...

aKu tErsangat r syg kAt laPtOp aKu tu....ni r adiah daRi aYah aKu mase sem 2 aKu sTudy kAt PTSS, PerLis duLu....Dah hampir 3 tahun aKu ngan die.... Kalau die rOsak aKu gi repair... dAh beribu wooo duit aYah aKu abiskan utk laPtOp aKu tu....Macam2 ragam die tunjukkan... Tapi aKu saBar jer r nGan kerenAh yg ditunjukkannyer...huhu....dAh mcm manusia la plak.... Sebab tu lah aKu syg sangat kAt laPtOp aKu ni... kiRe pakwe aKu yg first r ni......hehe....

Lagi.....aKu tak r nak cakap pe lagi......kOrang see jer picture laptOp aKu kAt bawah ni ek....




Ni pictUre laPtOp aKu yg aKu syg tu....
Gambar PC aKu terLupe nAk upLoad laa...hehe..

Wednesday, 8 April 2009

Rahsia Personaliti Warna Melalui Tarikh Lahir

Sebenarnya banyak rahsia boleh diungkapkan hanya dengan mengetahui tarikh lahir seseorang itu. Dengan menggunakan tarikh lahir, personaliti seseorang itu dapat dibaca berdasarkan warna yang mewakili tarikh lahirnya. Selain itu, anda juga dapat mengenali peribadi diri sendiri. Sekiranya tarikh lahir anda jatuh pada 24hb Februari, bermakna anda mewakili warna Kuning. Setelah kenal pasti warna anda, bolehlah melihat keperibadian diri sendiri menerusi warna tersebut.

23 hingga 1hb Disember - Merah
2 hingga 11hb Januari - Oren
12 hingga 24hb Januari - Kuning
25hb Januari hingga 3hb Februari - Merah jambu
4 hingga 8hb Februari - Biru
9 hingga 18hb Februari - Hijau
19 hingga 28hb Februari - Perang
1hb Februari hingga 10hb Mac - Aqua (Biru kehijauan)
11 hingga 20hb Mac - Lime
21hb Mac - Hitam
22 hingga 31hb Mac - Ungu
1 hingga 10hb April - Biru
11 hingga 20hb April - Perak
21 hingga 30hb April - Putih
2 hingga 14hb Mei - Biru
15 hingga24hb Mei - Emas
25 hingga 3hb Jun - Krim
4 hingga13hb Jun - Kelabu
14 hingga 23hb Jun - Maroon
24hb Jun - Kelabu
25 hingga 4hb Julai - Merah
5 hingga 14hb Julai - Oren
15 hingga 25hb Julai - Kuning
26hb Julai hingga 4hb Ogos - Merah jambu
5 hingga 13hb Ogos - Biru
14 hingga 23hb Ogos - Hijau
24hb Ogos 2hb September - Perang
3 hingga 12hb September - Aqua (Biru kehijauan)
13 hingga 22hb September - Lime
23hb September - Olive
24hb September hingga 3hb Oktober - Ungu
4 hingga 13 Oktober - Biru
14 hingga 23hb Oktober - Perak
24hb Oktober hingga 11hb November - Putih
12 hingga 21hb November - Emas
22hb November hingga 1hb Disember - Krim
2 hingga 11hb Disember - Kelabu
12 hingga 21hb Disember - Maroon
22hb Disember - Teal Merah

Merah
Selalunya mereka yang mewakili warna merah yang garang ini seorang yang comel dan disayangi ramai. Anda juga suka disayangi dan menyayangi. Anda juga sentiasa ceria dan gembira namun kadangkala dilanda 'angin satu badan'! Teman/kekasih yang diingini ialah mereka yang mudah diajak berbincang dan boleh membuatkan dirinya rasa selesa bila berdampingan dengan mereka.

Krim
Kamu ini seorang yang suka bersaing dalam apa juga bidang yang kamu ceburi dan ingin berjaya. Tapi persaingan secara sihatlah. Kamu juga bersikap suka mendorong orang lain untuk mencapai apa yang diidamkan. Namun kamu cukup takut akan 'kehilangan' sama ada teman ataupun kekasih! Selain itu, sudah tentunya kamu seorang yang ceria selalu! Sebagai seorang kawan, kamu boleh dipercayai 100% dan setia pada janji. Dari segi percintaan, kamu amat berhati hati dalam menjalinkan hubungan cinta dan tak mudah jatuh cinta hingga kamu rasakan menemui seseorang yang benar benar kamu cintai! Ketika itu, kamu tak perlukan masa yang lama untuk melafazkan sayang!

Teal(warna kayu)
Bukan main lagi kamu ni yek! Tak kira lelaki ataupun perempuan, terlalu menitikberatkan soal kecantikan dan penampilan fizikal diri kamu. Kamu sering melakukan kesilapan dalam membuat keputusan lantaran sikap kamu yang suka sangat ambil mudah terhadap sesuatu masalah. Manakala dalam memilih pasangan, kamu bercitarasa cukup tinggi. Kamu tak akan pilih yang sebarangan saja! Kamu juga suka memerintah dan gemar orang lain menurut perintah kamu. Walau bagaimanapun, sikap kamu yang peramah membuatkan diri kamu punya ramai teman.

Merah Jambu
Kamu akan berusaha sedaya mungkin untuk membuat yang terbaik dalam apa juga yang kamu lakukan serta suka menolong orang lain dan mengambil tahu tentang orang orang di sekelilingnya. Namun kamu sukar untuk dipenuhi keinginannya dan sering saja berpra sangka buruk terhadap orang lain. Dari segi percintaan kamu mengimpikan percintaan yang penuh dengan keindahan semata.

Hijau
Salah satu kelebihan yang kamu miliki ialah cukup pandai menyesuaikan diri dengan orang yang baru di kenali. Mungkin kerana sikap kamu yang tidak begitu pemalu namun dalam tidak sedar kamu boleh membuatkan orang lain kecil hati dengan kata kata kamu saja! Kamu juga ingin diri kamu disayangi dan diberi perhatian penuh oleh kekasih hati. Namun selalunya mereka ini lebih rela maintain single hingga berjumpa dengan jejaka/gadis yang benar benar sesuai untuk dirinya!

Emas
Kamu seorang yang tahu apa yang kamu lakukan, yang mana betul dan silapnya. Kamu juga seorang yang mudah bergaul dengan sesiapa saja dan ceria serta tak suka bersedih biarpun pelbagai masalah yang menimpa. Dalam soal percintaan, kamu sukar berjumpa dengan orang benar benar kamu sukai tapi sekali kamu menemuinya pasti tidak akan kamu lepaskan begitu saja. Bila sekali gagal, sukar untuk kamu jatuh cinta lagi untuk kali yang seterusnya dalam tempoh yang lama.

Kuning
Kamu seorang yang manis, tenang dan sopan. Sebab itulah kamu dipercayai oleh orang orang yang ada di sekeliling kamu. Selain itu, kamu juga lebih suka menguasai dalam sesebuah perhubungan termasuklah soal cinta. Kembang semangkuk hidung bila tiap kehendak kamu dituruti oleh si dia! Kamu juga mampu membuat keputusan yang tepat kerana fikiran kamu yang jauh ke depan. Tapi, jangan tak tahu. Kamu ni jiwang karat juga orangnya. Sentiasa saja berminta hal-hal yang romantik bersama si dia.

Maroon
Bagi kamu yang mewakili warna maroon ini, kamu digambarkan seorang yang bijak dan tahu apa yang terbaik untuk diri kamu. Namun kamu juga suka melakukan sesuatu itu menurut kehendak dan pendapat kamu sendiri tanpa pedulikan perasaan atau pendapat orang lain. Itulah yang menjadi masalahnya! Dari segi percintaan, kamu cukup sabar dan tidak terburu buru untuk menjalinkan percintaan. Kamu juga terkenal dengan sikap setia kamu dalam perhubungan!

Oren
Syabas! Kamu ini jenis orang yang berani menanggung segala risiko atas tiap perbuatan yang kamu lakukan. Bagulah macam tu. Kata orang, berani buat beranilah tanggung. Kamu juga bijak mengambil hati orang-orang di sekeliling kamu dan ini membuatkan diri kamu disenangi ramai. Kamu punya matlamat tersendiri dalam hidup yang menjadi target kamu selama ini dan sanggup bersaing untuk berjaya. Menyentuh soal perhubungan, kamu sebenarnya seorang yang sukar untuk mempercayai orang lain tapi bila kepercayaan itu wujud, selamanya kamu akan percayakan dia! Begitu juga dalam perhubungan cinta. Bagi kamu, saling percaya itu amat penting!

Ungu
Amboi! Kamu ini gadis/jejaka misteri rupanya. Tak ramai orang yang dapat mendekati diri kamu kecuali orang yang benar-benar kamu percayai. Walaupun begitu, kamu tak pernah pentingkan diri sendiri dan agak mudah terpengaruh dengan perkara-perkara yang baru bagi kamu. Mood memainkan peranan penting mempengaruhi kehidupan kamu seharian. Jika kamu rasa gembira, sudah tentunya hari itu menjadi hari yang paling ceria bagi diri kamu dan begitu juga sebaliknya. Dalam menjalinkan percintaan, kamu lebih cenderung untuk memilih mereka yang punya kedudukan dan agak stabil kewangan mereka.

Warna buah Limau (Lime)
Sifat kamu yang tenang saja sepanjang masa amat dikagumi ramai. Tapi jangan tak tahu, kamu juga mudah rasa tertekan bila dilanda masalah. Selain itu, kamu boleh dikatakan agak cerewet juga kerana perkara-perkara kecil pun kamu amat prihatin! Pun begitu, kamu punya personaliti tersendiri yang membuatkan orang ramai menyukai diri kamu. Amboi! Kamu ini rupanya seorang kekasih yang kuat cemburu yek?

Perak
Ternyata kamu ini seorang yang berimaginasi tinggi dan tak hairanlah kamu turut berbakat dalam bidang yang berkaitan dengan seni. Walau bagaimanapun kamu sebenarnya punya sifat pemalu yang agak menebal juga namun sikap kamu yang suka mencuba sesuatu yang baru mampu menstabilkan keadaan. Bukan apa, kamu suka mencabar diri kamu sendiri untuk melihat sejauhmana kebolehan diri. Dari segi perhubungan cinta, kamu lebih suka bersikap 'hard to get' untuk menduga keikhlasan hati si dia. Namun hubungan cinta kamu seringkali dilanda kekeliruan dan tak begitu stabil. Tapi usah bimbang, kamu akan menemui cinta sejati juga suatu hari nanti.

Hitam
Kamu gemar kehidupan yang mencabar dan punya keberanian untuk melakukan apa saja. Sebab itulah, usah ada sesiapa yang cuba mencabar kamu kerana kamu ni kan pantang dicabar. Tapi kamu tak begitu gemarkan perubahan mendadak dalam hidup kamu. Namun sekali kamu membuat keputusan, ia sukar untuk diubah oleh orang lain. Kisah cinta kamu juga begitu mencabar dan perlukan banyak kesabaran jika inginkan perhubungan itu berkekalan. Belajarlah untuk bertolak ansur sikit!

Warna buah Zaiton (Olive)
Bagi kamu yang mewakili warna ini dikatakan seorang yang baik hati dan suka menolong orang lain. Sebab itu juga kamu tak sukakan keganasan. Kamu juga bijak menyesuaikan diri dengan teman-teman hingga membuatkan kamu menjadi 'favourite' di kalangan mereka. Sememangnya kamu seorang yang baik hati dan sentiasa ceria. Namun ingat, jangan terlalu percayakan orang lain membabi buta. Dalam soal cinta, kamu cukup menenangkan hati si dia dan tak suka cari pasal!

Perang
Kamu seorang yang cukup aktif dan tak suka duduk diam saja. Pelbagai aktiviti yang dilakukan bagi memenuhi masa lapang. Sebagai seorang teman, kamu sentiasa menyokong tindakan positif teman-teman yang lain. Pun begitu, kamu sukar untuk didekati dan agak sombong jika tak boleh sesuaikan diri dengan seseorang. Dalam soal cinta, kamu mudah jatuh cinta. Tapi bila kamu sedar cinta kamu itu tidak berbalas, kamu cepat putus asa dan mengalah dengan mudah. Macam tu pulak? Seharusnya kamu perlu kikis sikap itu dan cuba berusaha untuk mengambil hati si dia. Mungkin 'rezeki' kamu untuk memilikinya nanti?

Friday, 3 April 2009

Pengumuman!!

PERHATIAN!!!

Pengumuman kepada pengunjung Leya's Blog...Kini...Leya's Blog ade menyediakan forum untuk anda sama2 berbincang mengenai apa sahaja isu yang ingin dibincangkan...Jadi, anda semua hanya perlu melayari laman web tersebut di http://anagurlz87.lefora.com/ atau terus pergi ke menu atas dan klik button forum.. Sekian, terima kasih...