Followers

Monday, 13 April 2009

Tag dari FarhanFirdaus


Huhu...rupenyer dlm 2 hari aku tak on blog ni...ade orang dah tag aku..Terpakse la aku layan...hehe..(sape lagi kalau bukan paan yg tag aku..)

1. Apakah nama brand laptop anda?
Brand laptop aKu Acer Aspire 3620.

2. Kenapa pilih brand laptop 'Acer'?
Erm...aKu pun tak tau jawapannyer.. Tapi remaja seusia aku suke ngan brand Acer ni.. Mudah digunakan..huhu..mungkin sebab tu aku pilih brand Acer kot..

3. Adakah laptop anda mempunyai webcam?
Erm..tiada..aKu tak mampu nak beli yg mahal2..dAh ade ni pun cukup laa...

4. Pernahkah laptop anda mengalami kerosakan yang teruk?
Haha...ni yg aKu paling suke nak cakap ni... Dulu, hampir satu sem aKu tak dapat guna kan laptop ni..Sebab nyer, laptop aKu dimasuki air hujan...So, bArang letrik kalu dah kene air confirm r rosak... aKu sedih..ingat dah tak leh repair... tapi aYah aku anta kat member die.. Pergh....best wooo...pas tuh laptop aku elok la sehingga kini... Bayaran kene r dlm RM600 lebih..huhu...

5. Pernahkah anda terfikir untuk menukar kepada laptop yang baru atau yang lebih canggih?
Erm.....mungkin tidak.. Aku dah sayang kat laptop ni.. mungkin aKu hanya akan upgrade sikit demi sikit bila dah ade duit nanti.. Sekarang ni pun RAM aKu dAh laju sket..1Gb..Pas tuh, dah ade external hardisk...Suatu hari nanti, aku nak tambah pula webcam, nak letak skin laptop, change DVD writer dan banyak lagi.

6. Kenapa anda teramat sayang dengan laptop anda itu?
Huhu...Sememangnyer laptop ni adalah adiah pemberian dari ayah aku mase aku study Sem 2 kat perlis dulu..Kalau dari aKu mesti sampai sekarang aku tak dapat memiliki laptop lagi...(Sebab aku mane ade duit..hehe).Jadi, aKu memang la teramat yang teramat sayang kat laptop ni.. Aku akan jaga nyer sebaik mungkin..
Reaksi kOrang:

2 beri komen di sini:

paan said...

hahaha.thanks la sebab sudi jawab tag simple tue..terbaca post ko tue.terus terniat nak tag.hehehe

suMee said...

saye xde laptop..ni pinjam kwn punye je..thn dpn maybe destop mari..