Followers

Thursday, 16 July 2009

Kehidupan Baru

Hiii everybody!! Long time no see to post new entry here...

Setelah sekian lame aKu menjalani kehidupan di dunia kampus yg baru selama lebih kurang 3 minggu ni, aKu rasakan byk perubahan tlah berlaku dlm hidupku yg duLu. Erm.. perubahan yg mcm ner ek?? hahaha...aKu xdpt r nak bgtau wat mase ni.. Biarlah rahsia.. Bak lagu Siti Nurhaliza tuh...

28 June yg lalu, aKu mendaftarkan diRi sbg pelajar UTeM dlm bidang Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (Pembangunan Perisian). Selesai jer dari pendaftaran, aKu pun pergi melihat kediaman yg akan aKu duduki selama lebih kurang 2tahun kot..huhu... Fuuhhh...penat giler..coz aKu dpt tingkat 4 dan pada mase tuh brg2 plak byk.. tapi aKu tak kisah...janji aKu dpt sambung belajar..huhu..

Dan dipendekkan cite, selesai sumer tuh, family aKu pun dah pulang ke PD. Kini tinggal lah aKu kesOrangan bersama rakan2 baru yg belum kukenal. Tapi tak lame mane pun. Petang tu jugak aKu berkenal-kenalan ngan member2 housemate aKu... huhu...rupe2nyer dOrang sume adik2 aKu...wawawa...aKu kakak...Xnak!!aKu nak jadi aDik mcm Diploma dulu...haha... Tapi sumer tu hanya tinggal kenangan.. Kini lembaran baru telah bermula..

Dan lagi, petang tu, kitorang bersiap la utk orientasi yg pertama. Erm....aKu rase same jer macam Diploma duLu. Jadi aKu pun wat biase jer..haha...

Mase berlalu begitu pantas... dah abis rupenyer minggu haluan siswa tuh... Dan aku akan meneruskan perjuangan yg telah aKu pilih ini untuk sambung pengajian ke pringkat Ijazah.
Minggu kedua, aKu yg juga adalah antara pelajar lepasan Diploma atau Direct Entry masih belum dapat belajar kerana aKu terpaksa menguruskan subjek yg ingin didaftar.

Setelah penat menguruskan semua masalah yg melanda, Minggu ke3 barulah aKu masuk ke kelas..
Hari Pertama....alaa....mcm Diploma jugak...same jer kan..cuma kat sini kene rajin la sket... download nota sebelum lecturer start claz...Dah prepare sumer tajuk yg ingin diajar..huhu.... Tapi, aKu tak lah perfect sgt...Biase la..aKu pun manusia biase gak..huhu...

Okey lah...aKu rase dah panjang lebar aKu merepek ni..kang confirm kOrang bosan + menyampah kat aKu..Lebih baik la aKu stOp jer kat sini..huhu...

Bubye...Take care...jumpe lagi...
Reaksi kOrang:

0 beri komen di sini: