Thursday, 22 October 2009

Jom ckp france..huhu

salam sejahtera sumer.... dah lame aKu tak update entry kat bLog aKu ni kan...

ermmm....actually aKu tol2x busy ngan projek2 study aKu ni... ngan Java nyer la, vb.net lagi, OS n pape jer la yg berkaitan ngan bidang aKu..haha..

So di mLm yg hening ni, aKu tetibe jer rase nak wat entry bahasa France. Mase aKu study degree ni, aKu amik bhsa ke3 aKu bhsa france... fuuhhh...muLe2..memg aKu tak faham satu pe pun....Tapi biLe dah blaja, best giler...SroNok sgt... kOwg pun ptut blaja...kOwg nak bLaja x?? t aKu buKak cLaz bhsa kAt facebook aKu...hahaha...(baJet dah pro giler jer....)

MuLe2 kene la blaja basic duLu kan3x.... tak susah pun....

Bonjour! (formal)
Salut! (informal) mksud nyer Hello
Oui = Yes
Non = No
Bonsoir! = Good evening
Bonne nuit! = Good night
Au revoir! = Good bye
Merci = Thank you
Sil vous plait = Please
Qui? = Who?
Quoi? = what?
Quand? = when?
Ou? = where?
Porquoi? = why?
Comment vous appelez-vous? = What is your name?
Pardon or Je suis desole or excuse-moi = I am sorry
Bien = Fine

hehe..cukup la utk mLm ni yerk....t kite blaja lagi...

A bientot..Merci...huhu...
Reaksi kOrang:

0 beri komen di sini: