Friday, 24 April 2009

Entri yg paling membosankan....

Pernah tak korang rase bosan+pening+sedih??

Erm....nape aKu tanye mcm tu ek??

Ape yg aKu nak perkatakan ni??

Huhu....entri aKu kali ni tak la best sgt...sbb aKu bosan laa...aKu tak tau nak wat ape... Pas tuh skrg ni hati aKu sedang diruntun pilu+nak nangis(tapi tak kluar)+sakit hati = menyampah+giler...

aKu memang dah tak tau nak cakap dan wat pe...aKu teramat la bingung skrg ni...aKu rase skunk ni kpale otak aku dah tak btul....haha....

nak diucapkan....nak dilafazkan....nak dikatakan....aKu tak terkata....aku tak terucap....

Jadi, aku pun mendiamkan la diri...aKu melayani la perasaan sedih aKu di hadapan laptop nih... surf internet(mcm2 aKu wat tau...), main gamez n change theme laptop...huhu...

aKu still giler lagi spt entri yg lepas yg bertajuk "Argghhh...aKu giler.."..hehe...

dan sememangnyer manusia dijadikan mempunyai nafsu utk kita rasai ape saje perasaan yg ada... Tak kiralah sedih @ gembira... Dan kali ini aKu sedang merasai perasaan sedih+sakit hati+sakit otak=GILER!!!...hahaha...

aKu pun dah tak tau pe yg aKu tulis nih... Ape Yg Penting!! Kerjasama....... (tetibe masuk wonderpets la plak..) dah aKu cakap aku tgah sakit otak nih.....aKu pun men tulis jer pe yg terlintas kat dlm kpale hotak aku yg ngah berserabut nih...

Wat insan2 yg bergelar blogger especially friends aku kat dlm blog list aku tuh...kOrang mesti bengang+geram ngan entri aKu yg ntah pape nih...huhu...aKu minta maaf la byk2 andai slame ni aKu der wat korang terase hati ek...kot aKu tergune bhs yg kasar ker...aku mintak maaf gak... manusia tak pernah lari dari kesilapan kan... Jadi, kalau kit dah sedar ngan kesilapan kita tu... cepat2 la minta maaf...

aKu terase nak menyepi la kejap...ape pendapat korang la agaknyer ek??? korang suke / tak kalu aku menyepikan diri? pas tuh nnti aKu active la diri aKu blk...kOrang jgn risau r..aKu tak kan hilang ke mane pun...Boleh atau Tidak?? Hantar kan undian anda ke 33555...

Thursday, 23 April 2009

Ini Tag dari Yen plak..huahua

1. Adakah anda suka blogging? Kenapa?

Of course r...coz dari blogging ni la aKu dapat mcm ilham yg ntah pape r...sOmetimes kat bLog aKu ni la aKu lepaskan geram, kesedihan dan byk lagi r... Pas tuh semestinya r dpt mengeratkan silaturrahim antara para blogger..huhu..

2. Blog siapa yg anda selalu skodeng? Nyatakan 5 (buat masa ini)

Aduhhh...byk sgt ni...leh kate kan sume blog kat blog list aKu akan tgk...hehe...
Tapi nak 5 je ek...aKu pun bg yg ni je la ek...
a) Shehbellamy
b) Syahril
c) Selamburb
d) Paan
e) Sajeedhani
f) Yen (saje bg lbih..sbb tuan punye yg tag aKu nih pun aKu slalu gak skodeng blog die...maklum r...dah xdpt jumpe lg..hikhik..)

3. Adakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda ? Yang boleh menyayangi anda sepenuh hati ?dan Siapakah org itu ?

Lorrr....soalan ni pun mau tanya ker?? ni yg bikin panas ni...
bg aKu la kan...sape yg xnak ade org syg kat diri kita tuh namenye bukan manusia...
Manusia kan dijadikan utk berpasangan...hehe..(ayat tak leh bla la plak..)
aKu nak r org syg aKu dan take care aku..huhu...
Tapi sape ek?? huhu...yg tuh aKu tak tau lagi n mybe aKu pun tak akan ler bg tau...
Biarlah rahsia......

4. Siapa nama anak anda nti..hik3 boi sorg n gurlz sorg.. tak nak manyak2..

Pergh....soalan yg mencabar nih...

Boys = ?????
Gurlz = ?????

haha....ntah r...pasangan idop pun lum ade lagi...so xpk lg ttg tuh...huhu...nnti kalu dah ter'pk', pasangan kita nak yg len plak...kan dah frust menonggeng...

5. Pernah tak cinta anda tidak di balas?

Erm....lagi soalan yg menguji minda tol r...
Wat mase ni xpernah kot...sbb aKu lbih suke berkawan dari bercinta...haha...

6. Ciri2 idaman bf/gf anda? Nyatakan 5

Lagi??
Ciri2 idaman yg kucari:
a) Tahu ttg Islam dan seangkatan dgnnyer...
b) Menghormati family aKu dan seluruh keturunan aKu...
c) Caring terhadap aKu...
d) Mesti gentlemen...buKan yg jenis penakut... (kalau dah laki penakut abis r aku...)
e) Pandai mendidik anak dan menjaga keharmonian rumah tangga..(alamak!xtahan plak yg ni)

7. Pada umur berapakah anda merancang untuk berkahwin?

Haa!! yg ni pun nak kene bg tau ker...
ni yg leceh ni...
aKu pun tak tau r..coz lum der sape di hati ni lagi..huhu...

8. Nak berapa anak?

Ayoyo....mau tau jugak??
kalu ikut kpale otak aKu yg giler ni...
aKu nak 4orang la..hehe...
2 boys n 2 gurlz...
cukup r tuh....

9. Lucky person yg anda ingin tag

Shehbellamy
Paan
Selamburb
Sajeedhani
Naxious/Adol

Tuesday, 21 April 2009

Nape aKu dah lame tak update blog...

Salam sumer.....

Maaflah yer...kalau dah lame aKu tak updaTe bLog ni...Bukan nyer pe...aKu busy sket la... hari aHad hari tuh famiLy beLah ibu aKu dtg umah..kumpuL ramai2... kecoh satu umah di buatnyer... tapi best r....gelak tawa bersama.. hilang kisah duka sekejap....

Pas tuh nenek ngan atuk aKu duk umah aKu nih...aKu kene la jaga...aTuk aKu tu dah kurang sihat...sebab tuh aku dah lame tak update blog ni...hehe.... maaf la sesangat...

Pas tuh lagi... esok plak hari rabu...aKu ade interview SPA...jawatan Comp Technician.. Erm...korang doakan la yer smoga aKu leh jawab petanyaan dlm interview tuh nanti...huhu...

Huuhhh....aKu memang busy la bulan ni...mcm2 yg aKu nak wat...nampaknyer time busy aKu dah sampai r tu...hehe...slalu asik ngadap laptop jer... skunk ni rase kan r ek...padan muke aku...asik nak relax jer...

hihihik....k la...wat kengkawan blogger aku...aKu sgt2 appreciate korang yg slalu membantu dan memberi kata semangat pada aKu slame ni...tak terbalas le budi baik korang...

Wassalam....

Saturday, 18 April 2009

Arghhh.....aKu giLer

Aku dah giler agaknyer.... Dari semalam hingga ke hari ni jer aku dah change layout sampai 3 kali... aKu semakin tak faham ngan hati aKu nih....

Mane pegi nyer pendirian aKu selame ni?? aKu bingung...aKu bengang... aku buntu...

Argghhh.....ape sumer ni....?? ape nka jadi ngan aKu ni??

Hahaha......aKu ketawa dlm tangisan.... tapi aKu tak tau nape....

hati aKu hancur.... hancur berkecai....mcm pinggan yg jatuh pecah berselerakan... Aku geram! Aku marah! Aku sakit hati! Aku sedih! Aku tension! Arghhhh..........

Sumer perasaan aku ader time nih.....tapi aKu masih tak tau nape?? huhu....

(sebenarnyer tau tapi sengaje wat bodo...wat bangang....wat tak tau...wat tuli jer....)

Disebabkan kegilaan aKu tuh, blog kesayangan aKu ni yg jadi mangsa....(isk..isk...kesian....mangsa keadaan..huhu).. Aku change layout byk2 kali...aku tak puas hati... aku tukar yg baru...tak puas lagi tukar lagi... tu jer keje aku...langsung aku tak rase penat...
Maklum r....otak ngah berserbut... Sakit otak la kate kan....

Handphone aKu lagi ler byk kali dah jadi mangsa keadaan...(oppss..tapi aku takde la sampai tahap baling ek..hehe..)Aku cume off and bukak blk...kuar kan baterry, masuk blk... hahaha... Aku dah cakap aku ngah gile nih.... ntah pape ntah yg aku wat pun aku tak tau....

Kat sini aku nak igt kan kengkawan aku especially pembaca setia blog aku nih, ko jgn r jadi mcm aku ni... tak de faedah langsung....wat semak kan kepale otak korang jer... baik korang wat bende yg berfaedah ler...huhu... Aku? biarlah aKu ngan dunia aKu...aKu nak tenangkan fikiran aKu yg kusut nih....

Aku pun dah tak tau mane satu layout yg aku pakai...mane nak igt...baru sekejap jer dah tukar....tapi layout-layout tuh sumer aku search kat website ni: http://btemplates.com/

Kot korang terase dah bosan ngan layout korang tuh leh la tukar tapi jgn jadi mcm aku nih... yg ngah gile nih....aKu pun tak tau....

Friday, 17 April 2009

Tag lagi...Kali ni daRi SeLamBurb












Pic: Ni famiLy LeYa..

- Nama timangan
1) family –> angah, illya
2) schoolmate –> illya
3) collegemates –> LeYa, illya
4) bloggermates –> LeYa

- Anda seorang yang
1) baik budi & pekerti...huhu...ner la aKu tau...aKu tak tau menilai sape diRi aKu yg sebenar.

- Insan istimewa dan kenapa dia teramat istimewa
1) Keluarga – memang r...coz daRi keLuarg la bermula nyer kita kan...Lagipun keLuarga jer yg tahu isi hati kita..

- Lagu kesukaan sekarang
1) ST 12 – Jangan Pernah Berubah (coz lagu nih telah menyentuh hati n perasaan aku..)
2) Backstreet Boys - As long As You Love Me (lagu kenangan aKu beRsama...hehe..Rahsia..xleh gi tau)
3) Axl's – Andai Dapat Kuundurkan Masa (Pun xleh gi tau..huhu)
4) Avril Lavigne – Sumer lagu dier aKu suke(haha...)
5) Wali Band – Sahabt Aku Cinta (Indo Band)

- Benda wajib dalam handbeg?
A) Dalam dompet:

1) IC
2) Lesen
3) Bank Card
4) Wang

B) Dalam handbeg:

1) Handphone
2) Compact Powder, Lipstick (senang cite alat mekap r..tp aku nyer tak banyak pun)
3) Inhaler (ubat sedut asthma..aKu kan asthma..kene r bawak ke mana ku pergi)
4) Pen dan buku catatan kecil (untuk kegunaan penting)

- Kali terakhir nangis
1) Baru minggu yg lepas (sebab nyer...hehe..Biarlah rahsia)


- tag ramai-ramai rakan kamu (siapa yang suka tag pun boleh amik)

1) Shehbellamy
2) Maxstoto / Syahril
3) Yen
4) Sumee
5) Nana-Onesweetday
6) Sajeedhani

Cukup r tuh...tak payah ramai-ramai sgt.. yg len tu kalu nak wat, silakan jer...


Thursday, 16 April 2009

Aku nak promote web blog dan teamblogger aKu

Salam sumer....Nie aku nak promote sket aku nyer blog ngan teamblogger yg aku baru join. tu pun dari paan..so..utk tidak menghampakan paan la kan...yg dah penat wat projek teamblogger ni...aku sbg kwn la agaknyer....(kawan maya jer....), aku pun tolong la promote kan website nih...

Tak susah pun nak log in dier...mcm blog jugak...pas tuh korang leh la pilih theme yg korang suke...tu jer...aKu pun tak tau la nak terangkan mcm ner lagi... Just aku harap korang tgk jer r sendri....

Pandai2 la korang explore sendri....rasenyer korang pun kan dah terror bab2 internet nih....

Utk blog aku URl die mcm bese r, http://anagurlz87.blogspot.com/ and teamblogger aku kalau x silap r..hehe... http://teamblogger.ning.com/profile­/illyafarhana
Dan sekarang ni aku pun dah abis tlg promote kan projek teamblogger tuh....

Tuesday, 14 April 2009

Hari yAng pEnting

Salam sumer... Di petang yg hening ni la kan...aKu baru dapat gambar dari kengkawan aku.. so aku pun ape lagi..upload la gmbar2 aku tuh.. kan dulu aku dah janji kalu dpt aku akan upload gak..huhu...

Tapi ade lagi yg lum dapat...Korang tgk yg ni jer r...Tak yah r tgk lelebih....Ni pun cukup r tu ek...hehe...

K r...dari korang dgr aKu merapu bek korang tgk gmbar kat bwh ni diam2....bubye...jumpe lagi yer...huhu...








Ape macam?? sudah tgk kan?? ok tak??






Monday, 13 April 2009

Tag dari FarhanFirdaus


Huhu...rupenyer dlm 2 hari aku tak on blog ni...ade orang dah tag aku..Terpakse la aku layan...hehe..(sape lagi kalau bukan paan yg tag aku..)

1. Apakah nama brand laptop anda?
Brand laptop aKu Acer Aspire 3620.

2. Kenapa pilih brand laptop 'Acer'?
Erm...aKu pun tak tau jawapannyer.. Tapi remaja seusia aku suke ngan brand Acer ni.. Mudah digunakan..huhu..mungkin sebab tu aku pilih brand Acer kot..

3. Adakah laptop anda mempunyai webcam?
Erm..tiada..aKu tak mampu nak beli yg mahal2..dAh ade ni pun cukup laa...

4. Pernahkah laptop anda mengalami kerosakan yang teruk?
Haha...ni yg aKu paling suke nak cakap ni... Dulu, hampir satu sem aKu tak dapat guna kan laptop ni..Sebab nyer, laptop aKu dimasuki air hujan...So, bArang letrik kalu dah kene air confirm r rosak... aKu sedih..ingat dah tak leh repair... tapi aYah aku anta kat member die.. Pergh....best wooo...pas tuh laptop aku elok la sehingga kini... Bayaran kene r dlm RM600 lebih..huhu...

5. Pernahkah anda terfikir untuk menukar kepada laptop yang baru atau yang lebih canggih?
Erm.....mungkin tidak.. Aku dah sayang kat laptop ni.. mungkin aKu hanya akan upgrade sikit demi sikit bila dah ade duit nanti.. Sekarang ni pun RAM aKu dAh laju sket..1Gb..Pas tuh, dah ade external hardisk...Suatu hari nanti, aku nak tambah pula webcam, nak letak skin laptop, change DVD writer dan banyak lagi.

6. Kenapa anda teramat sayang dengan laptop anda itu?
Huhu...Sememangnyer laptop ni adalah adiah pemberian dari ayah aku mase aku study Sem 2 kat perlis dulu..Kalau dari aKu mesti sampai sekarang aku tak dapat memiliki laptop lagi...(Sebab aku mane ade duit..hehe).Jadi, aKu memang la teramat yang teramat sayang kat laptop ni.. Aku akan jaga nyer sebaik mungkin..

My Yellow Face





Friday, 10 April 2009

Spesifikasi Laptop yg aKu sayangi


Erm....salam sumer...Selamat petang..huhu....kaLi nie aKu lum dapat nAk masukkan ciTe aku di Perlis laGi r..member x upload gmbar lagi kAt emAiL aKu...so...hOpe kOrang tunggu ler nGan saBar yer...

aKu bOsan ler ptg ni...tak tau nak tuLis entri ape...Tapi tetibe ler aKu rase aku nAk bAgi sket spesifikasi laptOp aKu yg dAh bYk berjAsa ngan aKu ni...

Hari2 aKu akan lihat dan buKa laPtOp aKu...kat sini r aKu sLalu surf Internet...taPi keKadang aKu onLine kat PC aKu gAk....tgk r mcm ner...kEdua2nyer aKu sYg r....

SPESIFIKASI LAPTOP AKU BERMULA DENGAN:

FirstLy, bRand laPtOp aKu ni xde la canggih pun....aKu paKai Acer Aspire 3620.... Laptop aKu ni xde r mcm sesetengah org yg ade webcam....dAh ade ni pun Alhamdulillah...huhu...

Pas tuh, OS atau Sistem Pengoperasian aKu sTill gune Window XP ProfessionaL...xde haTi pLak aKu nAk cHange ke Vista...

Jenis utk pRocessor yg aKu gune ialah Intel Centrino...ade wireless LAN yg tElah disediakan..hehe...

And pe lagi aKu nAk cAkap ek...Saiz meMory aKu 768MB....masih gune DDR2 Ram....huhu....

Tambahan,mase aKu sem 6...aKu beLi xternaL hardisk 120GB utk simpan segala maKlumat aKu yg terLalu laa byk tu....huhu....brand xternal hardisk aKu tu Maxtor....Pas tuh aKu tamBah laGi mouse(tetikus ler) utk memudahkan aKu kLik ngan pantas....bRand mOuse aKu murah jer...cap aYam kOt..hikhik....mAde in China...

aKu tErsangat r syg kAt laPtOp aKu tu....ni r adiah daRi aYah aKu mase sem 2 aKu sTudy kAt PTSS, PerLis duLu....Dah hampir 3 tahun aKu ngan die.... Kalau die rOsak aKu gi repair... dAh beribu wooo duit aYah aKu abiskan utk laPtOp aKu tu....Macam2 ragam die tunjukkan... Tapi aKu saBar jer r nGan kerenAh yg ditunjukkannyer...huhu....dAh mcm manusia la plak.... Sebab tu lah aKu syg sangat kAt laPtOp aKu ni... kiRe pakwe aKu yg first r ni......hehe....

Lagi.....aKu tak r nak cakap pe lagi......kOrang see jer picture laptOp aKu kAt bawah ni ek....




Ni pictUre laPtOp aKu yg aKu syg tu....
Gambar PC aKu terLupe nAk upLoad laa...hehe..

Wednesday, 8 April 2009

Rahsia Personaliti Warna Melalui Tarikh Lahir

Sebenarnya banyak rahsia boleh diungkapkan hanya dengan mengetahui tarikh lahir seseorang itu. Dengan menggunakan tarikh lahir, personaliti seseorang itu dapat dibaca berdasarkan warna yang mewakili tarikh lahirnya. Selain itu, anda juga dapat mengenali peribadi diri sendiri. Sekiranya tarikh lahir anda jatuh pada 24hb Februari, bermakna anda mewakili warna Kuning. Setelah kenal pasti warna anda, bolehlah melihat keperibadian diri sendiri menerusi warna tersebut.

23 hingga 1hb Disember - Merah
2 hingga 11hb Januari - Oren
12 hingga 24hb Januari - Kuning
25hb Januari hingga 3hb Februari - Merah jambu
4 hingga 8hb Februari - Biru
9 hingga 18hb Februari - Hijau
19 hingga 28hb Februari - Perang
1hb Februari hingga 10hb Mac - Aqua (Biru kehijauan)
11 hingga 20hb Mac - Lime
21hb Mac - Hitam
22 hingga 31hb Mac - Ungu
1 hingga 10hb April - Biru
11 hingga 20hb April - Perak
21 hingga 30hb April - Putih
2 hingga 14hb Mei - Biru
15 hingga24hb Mei - Emas
25 hingga 3hb Jun - Krim
4 hingga13hb Jun - Kelabu
14 hingga 23hb Jun - Maroon
24hb Jun - Kelabu
25 hingga 4hb Julai - Merah
5 hingga 14hb Julai - Oren
15 hingga 25hb Julai - Kuning
26hb Julai hingga 4hb Ogos - Merah jambu
5 hingga 13hb Ogos - Biru
14 hingga 23hb Ogos - Hijau
24hb Ogos 2hb September - Perang
3 hingga 12hb September - Aqua (Biru kehijauan)
13 hingga 22hb September - Lime
23hb September - Olive
24hb September hingga 3hb Oktober - Ungu
4 hingga 13 Oktober - Biru
14 hingga 23hb Oktober - Perak
24hb Oktober hingga 11hb November - Putih
12 hingga 21hb November - Emas
22hb November hingga 1hb Disember - Krim
2 hingga 11hb Disember - Kelabu
12 hingga 21hb Disember - Maroon
22hb Disember - Teal Merah

Merah
Selalunya mereka yang mewakili warna merah yang garang ini seorang yang comel dan disayangi ramai. Anda juga suka disayangi dan menyayangi. Anda juga sentiasa ceria dan gembira namun kadangkala dilanda 'angin satu badan'! Teman/kekasih yang diingini ialah mereka yang mudah diajak berbincang dan boleh membuatkan dirinya rasa selesa bila berdampingan dengan mereka.

Krim
Kamu ini seorang yang suka bersaing dalam apa juga bidang yang kamu ceburi dan ingin berjaya. Tapi persaingan secara sihatlah. Kamu juga bersikap suka mendorong orang lain untuk mencapai apa yang diidamkan. Namun kamu cukup takut akan 'kehilangan' sama ada teman ataupun kekasih! Selain itu, sudah tentunya kamu seorang yang ceria selalu! Sebagai seorang kawan, kamu boleh dipercayai 100% dan setia pada janji. Dari segi percintaan, kamu amat berhati hati dalam menjalinkan hubungan cinta dan tak mudah jatuh cinta hingga kamu rasakan menemui seseorang yang benar benar kamu cintai! Ketika itu, kamu tak perlukan masa yang lama untuk melafazkan sayang!

Teal(warna kayu)
Bukan main lagi kamu ni yek! Tak kira lelaki ataupun perempuan, terlalu menitikberatkan soal kecantikan dan penampilan fizikal diri kamu. Kamu sering melakukan kesilapan dalam membuat keputusan lantaran sikap kamu yang suka sangat ambil mudah terhadap sesuatu masalah. Manakala dalam memilih pasangan, kamu bercitarasa cukup tinggi. Kamu tak akan pilih yang sebarangan saja! Kamu juga suka memerintah dan gemar orang lain menurut perintah kamu. Walau bagaimanapun, sikap kamu yang peramah membuatkan diri kamu punya ramai teman.

Merah Jambu
Kamu akan berusaha sedaya mungkin untuk membuat yang terbaik dalam apa juga yang kamu lakukan serta suka menolong orang lain dan mengambil tahu tentang orang orang di sekelilingnya. Namun kamu sukar untuk dipenuhi keinginannya dan sering saja berpra sangka buruk terhadap orang lain. Dari segi percintaan kamu mengimpikan percintaan yang penuh dengan keindahan semata.

Hijau
Salah satu kelebihan yang kamu miliki ialah cukup pandai menyesuaikan diri dengan orang yang baru di kenali. Mungkin kerana sikap kamu yang tidak begitu pemalu namun dalam tidak sedar kamu boleh membuatkan orang lain kecil hati dengan kata kata kamu saja! Kamu juga ingin diri kamu disayangi dan diberi perhatian penuh oleh kekasih hati. Namun selalunya mereka ini lebih rela maintain single hingga berjumpa dengan jejaka/gadis yang benar benar sesuai untuk dirinya!

Emas
Kamu seorang yang tahu apa yang kamu lakukan, yang mana betul dan silapnya. Kamu juga seorang yang mudah bergaul dengan sesiapa saja dan ceria serta tak suka bersedih biarpun pelbagai masalah yang menimpa. Dalam soal percintaan, kamu sukar berjumpa dengan orang benar benar kamu sukai tapi sekali kamu menemuinya pasti tidak akan kamu lepaskan begitu saja. Bila sekali gagal, sukar untuk kamu jatuh cinta lagi untuk kali yang seterusnya dalam tempoh yang lama.

Kuning
Kamu seorang yang manis, tenang dan sopan. Sebab itulah kamu dipercayai oleh orang orang yang ada di sekeliling kamu. Selain itu, kamu juga lebih suka menguasai dalam sesebuah perhubungan termasuklah soal cinta. Kembang semangkuk hidung bila tiap kehendak kamu dituruti oleh si dia! Kamu juga mampu membuat keputusan yang tepat kerana fikiran kamu yang jauh ke depan. Tapi, jangan tak tahu. Kamu ni jiwang karat juga orangnya. Sentiasa saja berminta hal-hal yang romantik bersama si dia.

Maroon
Bagi kamu yang mewakili warna maroon ini, kamu digambarkan seorang yang bijak dan tahu apa yang terbaik untuk diri kamu. Namun kamu juga suka melakukan sesuatu itu menurut kehendak dan pendapat kamu sendiri tanpa pedulikan perasaan atau pendapat orang lain. Itulah yang menjadi masalahnya! Dari segi percintaan, kamu cukup sabar dan tidak terburu buru untuk menjalinkan percintaan. Kamu juga terkenal dengan sikap setia kamu dalam perhubungan!

Oren
Syabas! Kamu ini jenis orang yang berani menanggung segala risiko atas tiap perbuatan yang kamu lakukan. Bagulah macam tu. Kata orang, berani buat beranilah tanggung. Kamu juga bijak mengambil hati orang-orang di sekeliling kamu dan ini membuatkan diri kamu disenangi ramai. Kamu punya matlamat tersendiri dalam hidup yang menjadi target kamu selama ini dan sanggup bersaing untuk berjaya. Menyentuh soal perhubungan, kamu sebenarnya seorang yang sukar untuk mempercayai orang lain tapi bila kepercayaan itu wujud, selamanya kamu akan percayakan dia! Begitu juga dalam perhubungan cinta. Bagi kamu, saling percaya itu amat penting!

Ungu
Amboi! Kamu ini gadis/jejaka misteri rupanya. Tak ramai orang yang dapat mendekati diri kamu kecuali orang yang benar-benar kamu percayai. Walaupun begitu, kamu tak pernah pentingkan diri sendiri dan agak mudah terpengaruh dengan perkara-perkara yang baru bagi kamu. Mood memainkan peranan penting mempengaruhi kehidupan kamu seharian. Jika kamu rasa gembira, sudah tentunya hari itu menjadi hari yang paling ceria bagi diri kamu dan begitu juga sebaliknya. Dalam menjalinkan percintaan, kamu lebih cenderung untuk memilih mereka yang punya kedudukan dan agak stabil kewangan mereka.

Warna buah Limau (Lime)
Sifat kamu yang tenang saja sepanjang masa amat dikagumi ramai. Tapi jangan tak tahu, kamu juga mudah rasa tertekan bila dilanda masalah. Selain itu, kamu boleh dikatakan agak cerewet juga kerana perkara-perkara kecil pun kamu amat prihatin! Pun begitu, kamu punya personaliti tersendiri yang membuatkan orang ramai menyukai diri kamu. Amboi! Kamu ini rupanya seorang kekasih yang kuat cemburu yek?

Perak
Ternyata kamu ini seorang yang berimaginasi tinggi dan tak hairanlah kamu turut berbakat dalam bidang yang berkaitan dengan seni. Walau bagaimanapun kamu sebenarnya punya sifat pemalu yang agak menebal juga namun sikap kamu yang suka mencuba sesuatu yang baru mampu menstabilkan keadaan. Bukan apa, kamu suka mencabar diri kamu sendiri untuk melihat sejauhmana kebolehan diri. Dari segi perhubungan cinta, kamu lebih suka bersikap 'hard to get' untuk menduga keikhlasan hati si dia. Namun hubungan cinta kamu seringkali dilanda kekeliruan dan tak begitu stabil. Tapi usah bimbang, kamu akan menemui cinta sejati juga suatu hari nanti.

Hitam
Kamu gemar kehidupan yang mencabar dan punya keberanian untuk melakukan apa saja. Sebab itulah, usah ada sesiapa yang cuba mencabar kamu kerana kamu ni kan pantang dicabar. Tapi kamu tak begitu gemarkan perubahan mendadak dalam hidup kamu. Namun sekali kamu membuat keputusan, ia sukar untuk diubah oleh orang lain. Kisah cinta kamu juga begitu mencabar dan perlukan banyak kesabaran jika inginkan perhubungan itu berkekalan. Belajarlah untuk bertolak ansur sikit!

Warna buah Zaiton (Olive)
Bagi kamu yang mewakili warna ini dikatakan seorang yang baik hati dan suka menolong orang lain. Sebab itu juga kamu tak sukakan keganasan. Kamu juga bijak menyesuaikan diri dengan teman-teman hingga membuatkan kamu menjadi 'favourite' di kalangan mereka. Sememangnya kamu seorang yang baik hati dan sentiasa ceria. Namun ingat, jangan terlalu percayakan orang lain membabi buta. Dalam soal cinta, kamu cukup menenangkan hati si dia dan tak suka cari pasal!

Perang
Kamu seorang yang cukup aktif dan tak suka duduk diam saja. Pelbagai aktiviti yang dilakukan bagi memenuhi masa lapang. Sebagai seorang teman, kamu sentiasa menyokong tindakan positif teman-teman yang lain. Pun begitu, kamu sukar untuk didekati dan agak sombong jika tak boleh sesuaikan diri dengan seseorang. Dalam soal cinta, kamu mudah jatuh cinta. Tapi bila kamu sedar cinta kamu itu tidak berbalas, kamu cepat putus asa dan mengalah dengan mudah. Macam tu pulak? Seharusnya kamu perlu kikis sikap itu dan cuba berusaha untuk mengambil hati si dia. Mungkin 'rezeki' kamu untuk memilikinya nanti?

Friday, 3 April 2009

Pengumuman!!

PERHATIAN!!!

Pengumuman kepada pengunjung Leya's Blog...Kini...Leya's Blog ade menyediakan forum untuk anda sama2 berbincang mengenai apa sahaja isu yang ingin dibincangkan...Jadi, anda semua hanya perlu melayari laman web tersebut di http://anagurlz87.lefora.com/ atau terus pergi ke menu atas dan klik button forum.. Sekian, terima kasih...

Ape yg aku merepek ni....huhu...

Aku tak tahu ape sbnrnye yg aKu nak tulis hari ni....

Tapi yg aku tau hari ni hari Jumaat....

Esok aku dah nak gerak ke Perlis....

So....aku pun kene r prepare baju yg nak di bawa...kot nanti der plak yg tertinggal....pas tuh confirm kene mrh...kan dah ckp len kali prepare awal2....so....sblum di marahi...aku pun prepare ler ape yg patut....hehe....

Pergh....rase kejap jer kan....punye la aku tunggu hari tuh...tetibe dah nak esok dah...tak sabar aku nak jumpe mber2 aku tuh....ape cite la dorang skrg ek....

Erm....aduyai....aku dah tau laa nak merepek ape lagi.....aKu dah cakap dah aku tak betul hari ni...cakap pun merapu jer...hehe.....

tapi xpe....nanti aku balik dari konvo aku tuh.....aku tulis entri lain ek...mesti byk cite baru dari mber2 aku tuh...leh la aku kongsikan dlm blog kesayangan aku ni....korang sumer tunggu jer r ek.......

k la...aku nak prepare brg r.....bubye.....muaahhhh.....jumpe nanti k......

Wednesday, 1 April 2009

01 April 2009


Pagi yang hening. Aku bangun dari tidur untuk solat Subuh. Lantas...mata aku terpandang pada kalender yang tergantung di dinding bilik..Hari ini 01 April 2009... Aku memandang pula jendela dan melihat anak jiran bersiap untuk ke sekolah...Teringat aKu di waktu zaman persekolahan... indah sekali... Setiap pagi ibu akan kejut dan aku pun bersiap sedia untuk ke sekolah... Ayah yang akan menghantar ku... Itu semua nya kenangan indah yang tak akan dilupakan...

Kini....umur aku sudah menjangkau 22 tahun.. Sudah besar rupenye aku...hehe.... Terasa sekejap sahaja masa berlalu...


*****************************

Pintu bilik diketuk ibu. Ibu fikir aku belum bangun lagi.. Lantas, aku melaungkan suara pada ibu untuk memberi isyarat yang aku sudah bangun sebenarnya.. Jadi...aku pun turun dari katil dan membuka pintu... Ibu tanye pada ku sudah solat ke belum...

"Angah,dah semayang lum?"

"Nak semayang la ni..."

Lalu...aku pun ke bilik air untuk mengambil wudhu'... Kemudian, aku kembali ke bilik tidur aku untuk mengerjakan solat subuh... Usai itu, aku keluar dari bilik dan melihat ayah serta abang aku sudah siap untuk ke kerja...

Setiap pagi ayah akan siap dahulu kerna dia tidak mahu lewat sampai ke perkarangan sekolah.. Katanya nanti kalau lambat traffic jam... huhu... Sebelum lupe...ayah ku adalah seorang guru matematik dan sains di Sekolah Menengah Kebangsaan Tinggi Port Dickson...

Ibu menjalankan kewajipannya sebagai seorang isteri pergi bersalam dan melambai ayah ke kerja... Aku juga turut salam ayah...

Kemudian, kul 7.30pagi abang aku pula yang akan bertolak ke tempat kerjanya.. Abang aku pula seorang Pegawai di Public Bank...

Dan kini.....tinggal lah aku bersama ibu ku... Seketika nanti tepat jam 8.30 pagi ibu pula yang akan ke tempat kerja.. Ibu pula bekerja sebagai Kerani Akauntan... Semua ada tanggungjawab masing2.... Tetapi berlainan pula hari ini... Hari ini aku disuruh mengikut ibu ke pejabat kerna menguruskan urusan aku... Aku ingin print resume disebabkan ink printer aku dah abis... Belum ade mase untuk membelinya...hehe

Lantas.......Aku pun ke bilik mandi dan mandi sepuasnya... Fuuuhhhh......sejuknyer......Tapi aku rasa segar sekali bile selesai mandi...Aku menuju ke bilik aku dan membuka almari pakaian untuk mencari baju yang ingin dipakai..

"Dan itu....HA!Yang tu lah...."kataku dalam hati.Aku ambil baju warna hitam belang kuning itu.. Aku menyarungkannya ke badan aku...Usai dari itu, aku sudah siap dahulu... Sementara menunggu ibu, aku breakfast sambil menonton televisyen....hehe....

Kemudian, ibu keluar dari bilik dan kami pun sama2 ke tempat kerja ibu...




***************************
Sampai saja di sana, aku mengeluarkan laptop dan membukanya untuk mendapatkan dokumen resume.... Aku 'copy' kan nya ke dalam pen drive... Lepas tu aku ke tempat asisstant. Lalu, aku meminta kebenaran untuk print resume... Nasib aku baik... Akak tu tak banyak cakap pun.. Terus print... Siap wat 2 salinan lagi.... Bila dah siap aku ucapkan terima kasih kepadanya...
Sementara menunggu jam 12.30 tengah hari...aku melayari Internet bagi mengisi masa lapang aku...Sempat juga aku update blog aku ni....hehe......(Sambil menyelam minum air....Blurppp...Blurppp....Tertelan air daa...huhu..)

Jarum jam tepat ke angka 12.30 tengah hari.... Aku bersiap sedia untuk pulang ke rumah bersama ibu... Sebelum itu, ibu singgah dahulu di kedai mamak untuk mengambil makanan yang telah dipesan untuk makanan tengah hari....

Tepat kul 1.00 aku sampai di perkarangan rumah.... Huuuhhhh.....panas betul cuaca di luar hari ni... Aku mengeluh dalam hati... lantas, aku membuka air cond untuk menyejukkan ruang rumah ku...Setelah itu, aku menyiapkan juadah makanan tengah hari yang dibeli ibu tadi.. Kemudian, aku makan kerna perut ku sudah lapar.....

Lepas saja makan, aku ke bilik untuk menunaikan solat zuhor...

Usai itu, adik aku menelefon ibu menyuruh mengambilnya pulang dari asrama di Rembau... Ibu mengajak aku untuk menemaninya ke sana.. Aku pun turuti saja....
Kami mengambil masa lebih kurang 45minit untuk ke Sekolah adik di Rembau...Sampai saja di sana aku terus menelefon adik supaya cepat turun ke kereta....

Dan.....kereta Gen 2 meluncur laju membelah jalan pulang semula ke rumah aku di Port Dickson. Dalam perjalanan balik, ibu memberhentikan kereta di tepi jalan kerna nampak kedai buah... Cuaca panans begini memang sedap makan buah-buahan... Lagi kalau buah itu buah tembikai ker, jambu air ker... Pergh....sedap beb....terliur tekak aku kejap...

Jam 3.45 petang, kami selamat sampai di hadapan rumah... Ibu ingin kembali ke pejabat kerna tidak mahu membazirkan cuti yang ada... Maklumlah keje ngan orang.... Kalau keje sendiri lain cite r....hehe.......Aku dan adik aku masuk ke dalam rumah.... Dan aku........setelah meletakkan barang2 yang dibeli tadi di dapur, aku ke meja pc aku untuk melayari Internet.... Ha!! petang ni la yang telah mengeluarkan idea aku untuk tulis entri tentang kehidupan aku hari ni....

Erm.....10 minit kemudian, jam 4.00 petang ayah pula pulang dari kerja...Dan...aku terus menerus melayari Internet mencari bahan2 ilmiah....hehe...(Tak ler ilmiah sangat pun....sometimes aku bace novel, cari software, and byk r...).

Untuk yang terakhir kali...sebelum aku tutup cerita hari ini aku...aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada rakan2 ku yang sudi meluahkan mase untuk menjenguk blog aku yang tak seberapa nih.... Aku amat terharu dengan pa yang korang wat....huhu......

Sekian saje entri aku untuk kali ini.... Lain hari aku wat lain pula yerk......hehe.......