Followers

Monday, 28 February 2011

Jalan-jalan di PC Fair, MITC Melaka

Ahad 27 Februari 2011, aku dan rakanku Cik Aimie pergi ke PC Fair yang diadakan di MITC, Melaka... Mulanya saje2 datang nak tgk.. tapi tak sangke pulak... Cik Aimie dah beli barang di situ... Bukan satu tapi dua... huhu... Aku? takde pun... Still tgk jer.. (sebenarnyer xde duit lagi....hahaha...)

So, disebabkan Cik Aimie terlupa bawa camera tersayang nyer...Cik LeYa pun terpaksa lah mencari gambar2 di bawah ni di En Google yang sering digunapakai oleh semua lapisan masyarakat...hehe... 


Friday, 25 February 2011

Album Majlis Pertunangan Fatin & Cmiey


Majlis Pertunangan yang telah berlangsung pada 03/02/2011. Majlis yang ringkas dengan dihadiri oleh kaum keluarga terdekat memeriahkan lagi suasana majlis. Album ini direka khas oleh LeYa kepada sepupunya sendiri. Mungkin baru bagi LeYa dalam dunia fotografi ini... Masih terdapat banyak lagi kecacatan dan kesalahan dalam photoshoot & editing... Namun, kerana minat yang mendalam terhadap dunia fotografi, LeYa teruskan juga melaksanakan tugas2 di bidang fotografi ini walau LeYa sendiri kesuntukan masa dalam menyiapkan segala aktiviti2 universiti pada semester ini... 

Walau bagaimanapun, album ini masih belum siap sepenuhnya... Disebabkan LeYa terlalu excited utk mendapatkan komen2 dari pihak yang lebih pakar, jadi LeYa telah menulis entry ini untuk tatapan Photographer2 yang professional atau kepada sesiapa sahaja yang tahu tentang fotografi... Segala komen & kritikan korang semua LeYa jadikan satu pengajaran dalam menempuh dunia fotografi ini... Diharapkan LeYa berjaya dengan apa yang LeYa ingini..









Segala keprihatinan anda dalam memberi tunjuk ajar kepada LeYa amatlah dihargai... Sekian, terima kasih...

Asal Nama Elektrik


Orang Melayu dikatakan mengambil perkataan ELEKTRIK daripada perkataan Inggeris yang juga ELECTRIC. Tetapi yang sebenarnya, ELECTRIC itu diambil dari perkataan Melayu campur Inggeris.


Ceritanya... . Pada suatu masa dulu selepas setahun Thomas Edison mencipta lampu, saintis tidak pernah terfikir memberi nama kuasa yang menyebabkan lampu itu hidup. Jadi, entah macam mana semasa lampu mula-mula hendak diperkenalkan di Tanah Melayu, ada seorang Melayu yang bernama Kulup Kalimantang mati-mati tidak percaya pada hasil ciptaan Thomas Edison itu. Semasa demonstrasi diadakan oleh Thomas di Tanah Melayu untuk memperkenalkan lampu itu, Kulup Kalimantang pun berkata dengan kuat.

"Ele..trick aje tu... ele..trick aje... ele trick!". ( Bermaksud tipu )

Thomas Edison berfikir Kulup berkata begitu kerana mengatakan lampu menyala disebabkan oleh kuasa "ele..trick" . Jadi digunakanlah perkataan "ELE..TRICK" yang dieja ELECTRIC mengikut ejaan orang putih. Sebagai mengingati jasa Kulup Kalimantang menamakan kuasa ELECTRIC itu, maka diciptalah sejenis lampu panjang yang dinamakan lampu kalimantang 

Wednesday, 23 February 2011

Kenapa aku dah lama tak update blog??

Salam... Sudah lama LeYa tak update bLog ni kan... Kenape yer?? Bukan nyer ape... Sekarang ni LeYa sangat lah busy dengan aktiviti2 universiti ni... Siapkan assignment lagi... quiz...test... Dan yang paling penting Final Projek.... Huh! sampai tak cukup tido LeYa di buatnyer dengan keje2 tuh semua... Ha!ni pun still have a lot of work to do... But...LeYa dah kekeringan idEa... Jadi... LeYa jalan2 tgk blog kawan2.... Byk bende yg korang dah update.... LeYa jer masih dengan entry lama.... Erm.... kesian kan....hehe...

Tadi petang...LeYa ngan kawan LeYa keluar gi Mydin... Cari barang2 keperluan rumah... Lepas tuh LeYa pergi lah ke arah mesin penimbang berat...Dan LeYa pun menimbang berat LeYa... Wah! speechless... LeYa berjaya mengurangkan 4Kg dalam mase 1bulan... Owh...yeah!... I'm too proud of myself...hehe... Setelah penat lelah berusaha mengurangkan berat badan, akhirnye ia tercapai jua...


Ni lah interface Final projek a.k.a. PSM LeYa... tuh pun lom siap lagi...

Contoh cover depan assignment LeYa...

Erm..k lah LeYa pun nak menamatkan entry ni sebab LeYa nak siapkan keje2 LeYa yang tak siap lagi tuh... Buat semua para blogger, LeYa menyusun 10 jari minta maaf andai ada tersalah kata dan terguris perasaan... Nanti biLe LeYa dah free LeYa akan update semula cerita terkini... Bye..bye..

Friday, 11 February 2011

Slam - Tak Mungkin Berpaling - karaoke


Thursday, 10 February 2011

"Contest Story Mory Sob..Sob..by Pieyaris"



Setelah menjelajah satu blog ke satu blog aku pun di tag oleh Pieyaris untuk join contest yg dianjurkan nye..

syarat-syarat:
1) wajib jadi follower aku..
2) kena letak banner di entry korang dan side bar blog korang dengan berlink kan blog aku..bereh??
3) tajuk entry mestilah "Contest Story Mory Sob..Sob..by Pieyaris"
4) lepas dah bubuh banner tuh kan, korang citer-citer la story yang boleh menitiskan air mata..bukan sedih jer..yang happy pun boleh..kira cerita happy sampai boleh neleh air mata la..sedih apatah lagi kan..sob..sob la jawabnya..
5) terpulang nak tag kawan ke tak..yang ni tak diwajibkan
6) tarikh tutup 11.03.20117) dah siap story jangan luper tinggalkan linkkorang kat komen contest ni..
8) hadiah akan diberi pada mereka yang boleh membuatkan aku menghabiskan satu kotak tisu..3 hadiah akan disediakan..hadiah of coz la menarik...so hadiah akan diupdate tak lama lagi..

***********************

09 Februari 2011 - Pagi itu aku menghantar rakanku ke institut memandu... Kemudian, selesai semuanya aku pun pulang.. Sampai di rumah, handphone aku berbunyi menandakan mesej masuk.. Aku buka & baca.. Abg angkat aku ajak keluar mkn.. Siap semua keje aku pun keluar... Jalan2, makan angin...sampai tunggu jam 3.30PM untuk jemput semula rakanku itu.. 
Jam dah menunjukkan pukul 3...Aku dan abg angkat ku pergi mengambil rakanku di tempat yg berkenaan.. Dan, kami tidak terus pulang... Abg belanjakan lagi duitnye untuk makan2 petang... Melihat orang ramai menjamu "ABC" dengan cuaca panas terik ni membuatkan kami teruja dan membuat pesanan juga... Makan2...bual2...masih hepi lagi time nih...
Dan jam sudah pun menunjukkan pukul 6ptg... aku dan A (rakanku)  ready untuk pulang ke rumah.. Sambil mengucapkan terima kasih pada abg angkatku, kami pun berpisah... Kami pun pulang.. Namun, entah macam mane hati ku ingin sekali melihat / menguji rakan ku membawa kereta.. Aku berhentikan keretaku di sisi jln dan kami bertukar tempat duduk... Tak lame mane pun dy bawak.. Pas tuh dy pun memberhentikan kereta nyer di tepi jalan.. Dan, terjadilah satu insiden yg betul2 buat aku terkejut.. Aku terserempak dengan F (lelaki yg disayangi ku).. Pandang2 dari dlm kete... Agak lame... Dan F pun berlalu dengan moto nyer... Kawanku, A sedaya upaya suruh aku mengejarnye dan buat suprised pula kat dy... ak pun follow sampai la ke rumah F... Di situ, ak nampak dy terkejut... Dan, ak turun dari kete...pergi ke arahnye... dan tanye ape yg dy buat tadi. dan aku pun cakap yg aku rindu kannye...dah lame kita tak keluar same kan... Time tuh okey lagi.. Dy pun mase tuh nak pergi main bola di padang... Lagi sekali..aku follow dy diam2 dari belakang smpai dy tidak kelihatan lg... Aku agak kecewa sedikit sbb tak dapat ikut dy...dy laju sgt sbb bawak moto...(Tapi seronok juga spy2 orang ni kan...haha..)

Dan kami pun pulang ke rumah... Sambil menuggu waktu maghrib, aku berbual2 kosong dengan A.. Azan maghrib berkumandang...Usai dari mempersiapkan diri, aku menunaikan kewajipanku sebagai seorang muslimah.. Dan, setelah itu aku bersiap pula untuk keluar. 

Dipendekkan cerita aku pulang ke rumah jam 11.15mlm.. mase ni ok lagi... dan, selepas solat isyak, hati ku kuat menyuruh membuka laptop kesayanganku dan on9... Aku pun menuruti kata hati...  Tak sampai beberapa minit, seseorang kawan, 'S' yg sebenarnyer tak kenal sangat hantar mesej melalui laman sosial FB.. Pada mulanye  kami berbual biase... memperkenalkan diri masing2... Namun, lepas tuh tiba2 S tanye tentang F.. tentang aku dan F... So ak pun ceritakan la dari mana aku kenal dy...Ak tanye la S balik... "Kenapa tetiba tanye..kenal dy ker?"
Jantung aku berdegup laju saat itu... Setelah dy menanyakan status ak dan F, kemudian dy ckp pula yg dy juga couple F...Tapi baru sebulan... darahku seperti berhenti seketika... Jantungku kembang kempis-kembang kempis membaca setiap bait2 ayat yang diberikan S... Hatiku hancur ketika itu...Dalam masa aku dengan F, F pula senyap2 bersama dengan orang lain... Apa salah aku?  Kenapa dy tipu aku? Kenapa dy tak nak terus terang dengan aku? Aku sedih...dan lebih sedih lagi pabila tahu dy bersama dengan classmate ak sendiri dalam satu subjek di universiti tempat ak menuntut... Aku sangat sedih kenapa dy tak nak terus terang dengan aku dan kenapa dy buat macam ni pada aku... Dy still mesej aku, keluar dengan aku dan dalam mase yg same keluar dengan S.. Wahh...hebat betul lakonan yang dy mainkan buat kami berdua yang bergelar wanita... Tapi semua ini berlaku pada semester ini...Patutlah ak rasa kan perhubungan aku makin renggang.. Ak still nafikan sebab ak syg kan dy.. Dy penah berjanji pada hari pertama kami bersama, yg dy sygkan ak dan tak akan tinggalkan ak setelah berpuluh kali ak tanyekan soalan yg same tentang perhubungan kami itu.. 
(Semester yang lalu...)
Suasana hiruk-pikuk di kedai makan pada malam yg hening itu... Di satu sudut meja di tepi dinding, kelihatan kelibat sepasang lelaki dan perempuan sedang rancak berbual.. aku dan F memulakan perkenalan di kedai makan itu.. Kami berbual sewaktu di Poly duLu.. macam mane ley jumpe ak di universiti ni.. Tekak terasa perit.. Kami memesan air untuk diminum bagi menghilangkan dahaga sambil kami berbual mesra seperti kami dah lame jumpe dan kenal.. Tidak kekok ketika itu.. Ya! memang kami satu poly tapi kami tak pernah bertegur sapa.. Hanya pandang dari jauh bila dy berbual dengan rakan sekelasku. 

"Tak sangke kan jumpe kat cni.. ingatkan i sorang jer dak poly P***** ni kat sini.. tak sangke jumpe u kat sini..kebetulan kan.."
"Erm...tu la..dah lame dah nampak u..nak tegur tapi takut salah... pas tuh tengok kat FB kat info tentang status education tuh, confirm la u..."
"Owh..yeke? tak tau pulak..hehe..sbb kat uni ni abes claz jer i trus balik umah.. tak macam poly dulu..lepak2 ngan kengkawan kat cafe.. sekarang lain la... keje byk tol nak kene siapkan.. penat kadang2 tuh smpai tido pun tak nyenyak sgt.btul x?"
"btul la tuh... tk de mase jer rase nyer.." bla...bla...
Kami berbual hingga jam menunjukkan sudah angka 11.. Aku meminta diri untuk pulang.. Kami pun berpisah dan berjanji untuk bertemu lagi..
10 minit berlalu, aku sampai di rumah...Dan baru aku hendak baring di katil, mesej di telefonku berbunyi..

"Haii...u dah tido ker?"
"Tak..belum lagi...baru nak baring2 jer.. kenapa?"
"Erm...tadi u cakap u single kan..takde sape2 kan.."
"Haah...Nape?" (masih blur lagi..)
"Kite couple..i suke la tgk u..tadi tak kekok pun u berbual dgn i.."
"What? Erm..nnti i pk dulu.. lagipun kite baru kenalkan.. Tak sampai beberapa minit pun kite jumpe tadi.."

Setelah diselidiki dan bertanyakan pelbagai soalan yang meyakinkan diri aku, aku pun bersama dengan nya... Kami sering keluar bersama.. Makan bersama.. kadang2 pegi kelas pun bersama... Semuanya indah ketika itu... Perasaan ketika itu berbunga sekali kerana ada yang menemani dalam hidup ini.. Dan hubungan kami baik sehingga akhir semester...
Semester baru kembali dan kini usia ku semakin matang.. Tiga minggu pertama, kami keluar bersama tanpa ada perkara syak lagi terhadap dy.kami keluar seperti pasangan kekasih yang lain.. Makan bersama.. Jalan2 bersama...
Dan muncul lah satu tragedi semalam di mana aku dikejutkan oleh S dengan khabar berita yg amat menyedihkan hati aku.. Sebak di dada ku saat itu hanya Tuhan yang tahu.. Dalam kesedihan itu, timbul juga perasaan geram + marah pada F... Tergamak dy mempermainkan perasaan perempuan.. Bukan sorang tapi dua sekali gus.. Tuhan itu Maha Adil dan Mengetahui... Permainan yang dy mainkan selama ini diketahui aku dan S... Aku berhubung dengan S pada malam itu hingga lewat pagi...
Aku tido lebih kurang satu jam lebih sahaja.. Kemudian, aku bangun dan pergi ke arah bilik mandi...Terus mengambil wudhu.. Aku berniat untuk menunaikan solat sunat Istikarah...dan berlanjutan ke Solat Subuh..
Kemudian, aku melihat jam di telefon... Aku pergi mandi... Aku bersiap.. dan ketika itu terlintas di fikiran untuk menghantar mesej pada F.. Aku pun menghantar mesej pertama bagitahu nak jumpe dy.. (Sebenarnyer nak tanye perkara sebenar..)
Aku ke kelas seperti biasa... Dalam makmal, vibrate telefon aku bergetar di dalam seluar... Aku menyeluk saku seluar dan mendapati nama F tertera di skrin.. Aku keluar dari makmal dan berbual seketika... Aku nyatakan aku ade kelas sekarang... Tamat jer kelas, ak dan F berbalas mesej... Ketika itu kedua2 dalam keadaan marah... Aku memberitahu segalanya apa yang aku tahu dan ternyata dy tidak menafikannya... Sehingga aku ajak jumpe untuk menjernihkan keadaan..dy tak nak... Aku dan S berpakat... Kami perlu pertahankan maruah diri masing2 yang telah dipermainkan oleh lelaki yang tak bertanggungjawab itu..
Hatiku makin kecewa bila dy cube perangkap S dengan lakonannya agar tidak mempercayai aku.. Tapi aku dan S tidaklah bodoh seperti yg disangka... Kami telah bertemu dan segala isi kandungan mesej aku dan F telah dibaca oleh S untuk mencari kebenaran di sebalik permainan F... Aku betul2 kecewa dan sedih dengan apa yang telah terjadi... Kejadian 1 Malam merubah segala persepsi diri.. Aku sedih...Aku kecewa...F yang aku sayang...yang pernah berjanji suatu masa dulu memungkiri janjinya dan tidak mengaku kesalahannya pada S...

Sunday, 6 February 2011

Selesai sudah Majlis Pertunangan Sepupuku, Fatin Nabilla

Pada 03 Februari yang lalu, aku telah diberi tugas menjadi photographer bagi Majlis Pertunangan sepupuku.. Jadi, dengan pertolongan dari Pak Uda, aku telah diberi amanah untuk menggunakan Canon EOS 550D nya dan mengambil gambar2 kenangan di majlis itu. 

Majlis itu berlangsung dengan suasana yang meriah dan baik sekali. Di bawah ini LeYa telah upload kan gambar2 semasa majlis itu berlangsung. So, LeYa tak nak byk cakap, jom kita tengok gambar2 tersebut...

Pelamin yg direka khas oleh uncle2 & aunty2 yg kreatif

Hantaran dari pihak perempuan

Hantaran dari pihak lelaki

Fatin Nabilla
Bilik pengantin

Cincin tanda pengikat janji

 
Sesi perbincangan

Ditamatkan dengan bacaan doa

Kaum keluarga dari pihak lelaki

Sepupu2 lelaki sebelah pihak perempuan. Tapi baju merah tuh paksu..hehe..

Bile ibu2 dah start berposing...


Kakak & Adik

Bersama sepupu2 perempuan

Fotografi Perkahwinan


Salam 1Malaysia dan salam 1blogger buat para pembaca LeYa's Blog yang dikasihi sekalian. Tak sangka dan masuk bulan Februari kan.. Sekejap jer mase berlalu.. Kali ni LeYa nak ceritakan tentang fotografi perkahwinan... Sekarang ni ramai betul insan2 yang LeYa kenali dah nak memulakan hidup baru bersama orang tersayang. LeYa tumpang gembira dengan apa yang mereka lakukan tu nanti. Jadi, LeYa kat sini saje lah nak meletakkan gambar2 perkahwinan yang indah2 buat tatapan para blogger sekalian. 

"Hanya kita berdua"

"Melangkah ke gerbang perkahwinan"

"Kita akan sehidup semati"

"Tercapai sudah impian yang kita semai selama ini"

"I love you"





Peralatan untuk fotografi perkahwinan aku

Wednesday, 2 February 2011

Warkah Ibu Buat Anak Tersayang di Kampus


Seorang ibu sentiasa mendoakan anaknya

Sambil membasuh pinggan di singki, fikiranku melayang-layang. Teringat kepada SMS yang ku terima dari anak lelakiku yang masih di peringkat matrikulasi UIA.

"Mak......test fizik tadi,boleh juga jawab, tapi sebab careless ada yang tersilap."

Begitulah bunyi SMS daripada Salman. Sebagai ibu, apa patut aku balas? Apa yang aku rasa tidak mungkin dapat diluahkan melalui SMS. Lalu, aku bingkiskan segera surat ini untuknya.

******

Bismillahirrahmanirrahim.

Man yang dikasihi, assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh. Alhamdulillah, segala puji bagi Allah dengan izinNya emak dapat menulis surat ini untuk tatapan Man. Selawat dan salam buat junjungan mulia, Rasulullah SAW. Apa khabar? Semoga Man berada dalam keadaan sihat walafiat dan sentiasa menghubungkan hati dengan Allah SWT dan dekat padaNya.

Man masih ada test lagi? Mak harap Man terus berusaha. Belajar di universiti tak sama dengan belajar di sekolah. Di U, ujian selalu diadakan dan peratus markah sentiasa dikumpulkan untuk dicampurkan dengan ujian semester akhir. Ini dibuat bertujuan untuk menggalakkan kita mewujudkan suasana pembelajaran yang berterusan dan mengelakkan kita dari membuang masa dan lalai. Mak tahu...memang Man akan rasa bebanan dan tuntutan belajar tu, tapi itulah hakikatnya. Kita pemuda-pemuda Muslim perlu berjuang untuk menjadi individu unggul yang cemerlang demi Allah yang jadikan kita dan deen yang kita junjung ni.

Islam sangat menuntut umatnya mencari ilmu, mendalaminya...dan mengaplikasikannyademi kesejahteraan ummah, dan demi keunggulan ummah Islam keseluruhannya. Mungkin jika kita berusaha untuk cemerlang atas dasar kepentingan diri sahaja. Kita tidak jelas dan tidak bermotivasi. Tapi sekiranya kita jelas akan hakikat tuntutan terhadap diri, maka kita akan berusaha sungguh-sungguh kerana kejayaan itu bukan untuk diri kita sahaja, tapi kejayaan kita adalah kejayaan semua. Kita perlu menunjukkan contoh yang baik demi Allah yang menjadikan kita, demi keredhaanNya, dan demi deenul Islam itu sendiri.

Man yang dikasihi, mak harap Man jelas akan matlamat ini, keredhaan Allahlah yang kita dambakan dalam apa jua tindakan kita. Mak tahu memang payah...memang susah belajar di sana... tapi itulah jihad bagi kita. Dalam hal ini, mak nak ingatkan jagalah hati dan fikiran serta tindakan kita. Utamakan solat pada waktunya. Walaupun Man sibuk kuliah,usahakan supaya dapat berjemaah di surau kampus. Jangan tinggalkan zikir Al-Mathurat setiap pagi dan sentiasa bertadabbur al-Quran.

Ingatlah ibadah yang sahih merupakan syarat untuk kejayaan kehidupan manusia, kita tak boleh meringan-ringankan soal ibadah. Hati yang sentiasa dekat dengan Allah dan sentiasa berzikir dan mengingatinya akan diberi rahmat dan keberkatanNya. Jadi apa yang kita usahakan selama ini, kita pulangkan kepada Nya untuk memberikan kepada kita natijahnya. Allah sayangkan pemuda-pemuda. Mustaffa Mahsyur menyeru pemuda-pemuda dalam 'Fiqh Dakwah' kerana mereka adalah aset yang tinggi nilainya bagi meninggikan deen ini.

Ingat tak? Seorang yang alim yang selalu sujud kepada Allah selama 500 tahun dan apabila ia mati, Allah kata kepada malaikat, masukkannya ke syurga dengan rahmatKu. Lalu orang itu melarangnya dan meminta ia dimasukkan ke syurga atas amal-amalnya. Apabila malaikat mengiranya..tak cukup untuk melayakkan ia masuk syurga kerana jika dikira nilai amal manusia dengan anugerah Allah yang beri kepada kita sangat besar. Sujud 500 tahun tidak cukup membayar nilai sepasang mata untuk melihat. Jadi orang alim itu pun menyesal dan memohon pada Allah supaya masukkan ia ke syurga dengan rahmatNya.


Begitulah hakikat diri kita Man..terlalu kerdil. Orang mukmin perlu ada dua sifat ini yang mengiringi perjalanan hidupnya iaitu, sifat raji' dan sifat taqwa. Dua sifat ini iaitu takut dan berharap perlu ada dalam hatinya, barulah menjadi manusia yang sentiasa menharap redha Allah dan takut amal-amalnya tidak diterima. Sebenarnya, Allah nak tarbiah kita sebagai hambaNya supaya tidak terlalu yakin dan merasa puas hati dengan prestasi kita walaupun telah melakukan yang terbaik. Sahabat-sahabat pada zaman Rasulullah SAW sentiasa ada sifat ini sebab itulah Allah memberi kejayaan kepada mereka. Keberkatan dan rahmat Allah mengiringi mereka sehingga muncul generasi unggul yang tiada tolok bandingnya hingga kini.

Tiada apa yang kita boleh banggakan dan berhak tuntut selain hanya boleh beerusaha sekaligus memulangkan hasilnya kepada Allah SWT. Mak teringat ujian fizik Man yang Man beritahu baru-baru ini. Tak apalah..tak boleh jawab sepenuhnya pun..usaha lain kali. Tapi ingat! Iringilah dengan ibadah yang kuat kepadaNya. Insya-Allah, Dia akan lebih dekat dengan kita.

Hiasilah malam hari dengan solat sunat, munajat dan beristighfar kepada Nya. Itulah orang mukmin yang cerdik dalam erti kata sebenarnya. Cukup disini dulu Man. Insya-Allah, Mak akan menulis lagi. Salam juga dari Ayah dan adik-adik di kampung. Mak harap Allah mengurniakan kekuatan dan kesihatan kepada Man untuk terus berjuang. Mak doakan agar Man sentiasa diberi rahmat oleh Allah SWT.

Wassalam

Salam sayang,
Emak

 
Anak Soleh - AeMan

Words of Love – From the Heart

Love is patient. Love is kind. It is not jealous nor conceited nor proud…” As an abstract concept, love refers to a deep feeling of tender caring for another person. It is any number of emotion and experiences related to a strong sense of affection and attachment. Love acts as a major facilitator of interpersonal relationships and is one of the creative arts most common themes. Love is classified into 4, namely: romantic, platonic, familial and religious. The heart symbol is a traditional icon representing love.

   


Love words touches one’s heart in so many ways. It doesn’t matter if the love word recipient is a boyfriend or girlfriend, husband or wife, another love or simply a friend. Love words written in greeting or romantic cards and love letters enhances the relationship and rekindle their passion. Love words are best during Valentine’s Day, anniversaries and birthdays. Nowadays, love words are also used to exchange wedding vows.
Examples of love words commonly used are: 
“Honey”
“My love”
“Sweetheart”
“Dear”
“Baby”
“Forever”
“Promise”
“Love is not finding someone to live with, it’s finding someone you can’t live without.”
“I love thee, I love but thee. With a love that shall not die. Till the sun grows cold and the stars grow old.”
“Love isn’t finding the perfect person. It’s seeing an imperfect person perfectly.”
“My love is as boundless as the sea, my love is deep. The more I give thee, the more I have for both are infinite.”
“Life has never been better since you came into my life.”
“Love is a promise, love is a souvenir. Once given never forgotten, never let it disappear.
“For it was not into my ear you whispered, but into my heart. It was not my lips you kissed, but my soul.”
“If I could reach up and hold a star for every time you’ve made me smile, the entire evening sky would be in the palm of my hand.”
“The hours I spend with you I look upon as a sort of a perfumed garden, a dim twilight and a fountain singing to it. You and you alone make me feel that I am alive.  Other men it is said have seen angels, but I have seen thee and thou art enough.”
“To love is to receive a glimpse of heaven.”
“If music be the food of love, play on.”
“Come live with me and be my love, and we will all the pleasures prove. That valleys, groves, hills and fields, woods or Steep Mountain yields.”
“Love is all you need.”
“It’s never too late to fall in love.”
“Where there is love, there is life.”
“There is no remedy to love but to love more.”
“Some love lasts a lifetime. True love lasts forever.”
“If love is great and there are no greater things, then what I feel for you must be the greatest.”
“Where there is love, there are always miracles.”
“If I know what love is, it is because of you.”
“The most important thing in life is to learn how to give out love, and to let it come in.”
“I love you not because of who you are, but because of who I am when I am with you.”
“To the world you may be one person, but to one person you may be the world.” 
Love words are one of the most romantic ways to say you love someone dearly.  It is music to their ears. But it doesn’t really matter how long or short or big or small your love words were, as long as it comes from the heart, then happiness it brings.

Tuesday, 1 February 2011

You're Beautiful (OST) - Without Words (Park Shin Hye) w/ Simple Romanji...