Friday, 9 May 2014

Bagaimana Ingin Memulakan Online Business???

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Trend dunia sekarang ni ramai yang buat lebih dari 1 kerja untuk menampung segala keperluan dan kehendak untuk teruskan hidup.

Kalau nak dilihat sebenarnya pendapatan dari kerja hakiki kita memang cukup untuk tampung perbelanjaan makan dan minum, pakaian, kenderaan yang boleh bantu kita bergerak.

Tapi kenapa kita sering merasakan pendapatan kita tu tak cukup???

Kerana kita nak

♥ Makan makanan yang mahal
♥ Tempat makan yang mahal. Contohnya seperti KFC, McD, Pizza Hut, Secret Recipe. 
Tempat-tempat makan tu semuanya tempat makanan yang mahal. Sebab tu kita perlukan lebih budget untuk dapat makan kat tempat macam tu. Padahal boleh je makan kat rumah. Asalkan boleh isi perut yang kosong. Tapi biasalah, manusiakan. Nafsu mengatasi segalanya. Memang bukan selalu kita makan kat tempat macam tu tapi zaman sekarang ni, makan kat gerai or warung pun dah mahal. Ambil nasi campur dengan air dah RM10. Itu baru sorang. Anak bini takkan tak makan plak. Makan sedap, minum pun mesti nak sedap. Ice blended, ABC, cendol, air buah. Kita tau air kosong tu elok dah murah tapi tetap nak minum air yang mahal jugak. Sometimes harga air je pun dah RM 3.00++. 

So ramailah antara kita yang buat kerja lain untuk tambahkan duit poket untuk belanja hari-hari. Ataupun ada yang buat kerja tambahan untuk buat simpanan. Gaji kerja hakiki untuk perbelanjaan, duit tambahan untuk simpanan.



Apa kerja tambahan yang boleh kita buat. Macam-macam sebenarnya. Nak or Tak Nak je. Lagi satu aspek yang perlu diambil kira ialah masa. Macam LeYa kerja sebagai guru ganti, memang zaman sekarang kerja guru ni tak sama macam dulu. Separuh hari dah boleh balik. Tapi sekarang tak, macam-macam kerja yang cikgu kena buat. Macam-macam program yang cikgu kena hadir. Nak tak nak kena buat juga. Sebab dah tugas. Tapi cikgu tak dapat claim OT tau. So gaji sebagai cikgu tetap sama je. Banyak or sikit kerja tetap sama. LeYa memang bersyukur dengan gaji yang LeYa dapat. Tapi bila dah tolak

Duit kereta
Duit pinjaman belajar
Duit cukai
Duit cenderahati ibu bapa
Perbelanjaan harian, makan minum
Duit tol
Duit minyak


So baki tinggal berapa je la.Tu belum lagi ditambah dengan

Duit nak balik rumah mak ayah & mertua

Sometimes kita beritahu parents kita yang kita tak dapat balik sebab masalah utama adalah banyak kerja. Tapi kita sebenarnya tak cukup budget. Lebih-lebih lagi bila bulan tu banyak kes kecemasan

Servis kereta
Insurans kereta
Kereta rosak
Dan macam2 lagi la


Akhirnya LeYa memilih bisnes online. Sebab tak perlu nak penat-penat buka kedai. 

Lagipun....

Modal fleksibel
Modal RM0 hingga ikut kemampuan(kalau nak buka gerai mana ada modal RM0 kan?)
Ada mentor ( FREE je. dieorang tak minta bayaran pun)
Boleh jual banyak produk tanpa perlu simpan stok. Bila ada orang nak beli baru kita order kat company.
Nak income berapa banyak, kita yang tentukan sendiri.
Tak perlu susah payah nak keluar buka kedai. Duk depan PC or guna smartphone yang canggih-canggih tu dah boleh nak buat sales & marketing.
Ilmu tentang produk, marketing & segala ilmu yang diperlukan untuk mamajukan lagi bisnes kita, mentor akan bantu. Kita just buat je.

Tunggu dulu!! Nak tambah pendapatan jugak macam LeYa???

TERUSKAN BACAAN ANDA YE....

LeYanie masih mencari-cari sesiapa yg serius dan berminat untuk LeYa kongsikan tips bagaimana jana income 3,4,5 angka sebulan dengan Hai-O ..yang penting  'NAK' sahaja..Insyaa-Allah segalanya akan dipermudahkan..



PERLU MODAL BESAR KE NK JOIN HAI-O??




TIDAKK!! Tak perlu modal yg besar untuk berniaga Hai-O..dgn modal RM0 pon anda boleh join Hai-O..nak tau caranya sila contact LeYa..

anda ada 2 pilihan nk join Hai-O
1. secara FREE ataupun
2. bole buat bayaran RM50 seumur hidup untuk register jadi ahli..

nak jd ahli FREE ...cepat contact LeYa ye.. kongsikan bagaimana caranya..

ape yg anda dapat bila join Hai-O??
1. anda dapat ID sebagai ahli Hai-O
2. anda dapat starter kit (panduan Hai-O) 

Lepas tu anda bole start berniaga dengan hanya online je..
Ye dengan online je dah boleh jana income dengan berkongsi kebaikan produk je..orang yg akan cari kita sebab Hai-O telah diketahui ramai akan kehebatan produknya..mudahkan!!

APA YG BESTNYA HAI-O??
~anda tak perlu simpan barang
~anda tak perlu bazir masa, tenaga dan wang untuk pergi ke pejabat pos
~anda tiada risiko untuk RUGI
~semuanya hanya Online sahaja...

APA YANG HAI-O BAGI BONUS??

ada 6 BONUS kesemuanya kita layak dapat bila dah join Hai-O
nak tau bonus ape?? Kenalah contact LeYa

APA YG SPECIAL BILA JOIN TEAM LeYa??

~dapat free consultant 24 jam sehari
~akan ditambah masuk dalam group FB dan whatsapp atau wechat...Di sini anda akan dapat tip-tip dan rahsia bagaimana nak jana income bersama Hai-O
~anda akan dapat guide daripada mentor2 hebat yg telah jana 5angka sebulan
~anda akan dapat member group very supportive
~anda juga akan LeYa guide sehingga anda berjaya apa yg anda impikan..kejayaan anda keutamaan LeYa..

LeYa sedia membantu anda kalau anda 'NAK' berjaya dalam Hai-O..
segalanya ditangan anda..tiada sebarang paksaan..

INGATLAH..orang yg berjaya adalah orang yg berani melangkah..
Jika anda takut nak melangkah jangan bermimpi anda nk berjaya..
Reaksi kOrang:

1 beri komen di sini:

Farah Waheda Wahid said...

thank you for this great piece of sharing...