Followers

Saturday, 13 September 2014

Liebster Award

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Baru je nak masuk tidur, tiba-tiba terpandangkan satu komen di entry yang lepas.. Rupanya... LeYa telah ditag... Alahai kesian empunya blog.. Mesti terkilan sebab LeYa tidak mengendahkan apa yang ditulisnya... Maaf sangat2 ye Zaki. LeYa tak perasan la...

Macam dia jugaklah kene tag dengan orang, pas tu tag pulak pada LeYa...hehehe...


Peraturan Liebster Award:

  • Mention blogger yang calonkan anda & letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
  • Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
  • Calonkan 11 bloggers lain yang anda tengok followers kurang dari 1000.
  • Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut.
  • Maklumkan kepada those bloggers.
So kat bawah ni adalah soalan-soalan beliau untuk LeYa.

1. Nama gelaran atau timangan masa membesar?
    >> Angah

2. Warna kegemaran anda?
    >> Semestinya purple dan putih..

3. Makanan yang anda paling suka masak?
    >> Kalau incik suami suka, LeYa masak la selalu...hehe...ikut selera incik suami..

4. Tempat percutian yang menarik bagi anda sama ada dalam atau luar negara?
    >> Cameron Highlands.. dah banyak kali pegi still nak pegi.. taktahu kenapa..hehe.. support Malaysia.

5. Kenapa nak jadi blogger?
    >> Ingin memberi maklumat yang sahih kepada para pembaca jika mereka ingin mencari sesuatu maklumat. 

6. Ada sesuatu yang diinginkan tapi belum tercapai?
    >> Mestilah banyak lagi impian yang belum tercapai kan.. Salah satunya pergi haji bersama incik suami.

7. Rancangan TV yang anda suka?
   >> Semua program yang ada kat TV tuh LeYa layan...hehehe...

8. Penerbangan yang paling lama anda pernah terbang?
    >> Bercuti dengan keluarga di Bandung, Indonesia..

9. Kebanyakan kawan-kawan blogger anda berasal dari mana?
    >> Tak pastilah... Tapi rasanya ramai dari KL..

10. Penyanyi dan pelakon yang anda minat?
     >> Siapa ek??? Mungkin Afgan dan Aaron Aziz.

11. Ucapan Untuk Zaki.
      >> Semoga Zaki berjaya dengan apa bidang yang diceburi. Terima kasih sebab sudi tag LeYa. Dah terjawab juga persoalan yang Zaki nak. hehehe...

Hmmm....disebabkan kesibukan LeYa ni, LeYa hanya dapat menjawab soalan yang diajukan sahaja. LeYa tidak berkesempatan untuk tag kannya kepada keseluruhan kawan2 lain seramai 11orang. Bukan tak mahu tapi terlalu sibuk menguruskan kerja lain. Tengok saje lah..hampir tidak perasan akan pelawaan tag ini dari Zaki.. 

Senarai rakan2 yang LeYa ingin tag...
1) http://www.syikinhashim.blogspot.com/ 
2) http://ekinhoza.blogspot.com/
3) http://aimiemokhtars.com/
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)

Tapi DONT WORRY!!! LeYa mengalukan kawan2 blogger LeYa yang kekurangan follower kurang dari 1000 macam LeYa ni untuk turut serta dalam Liebster Award ni.. LeYa memerlukan lagi 8 orang untuk penuhkan tempat.. Sila lakukan kerja anda dengan segera sebelum terlambat. Soalannya adalah:

1) Warna kegemaran anda?
2) Berapa bilangan adik-beradik? Anak ke-berapa?
3) Senaraikan 3 impian anda yang masih belum tercapai.
4) Kenapa berblogging?
5) Siapa blogger yang anda kagum?
6) Selain Malaysia, dah berapa negara yang anda lawat?
7) Penyanyi dan Pelakon yang anda minat?
8) Lagu kegemaran anda?
9) Haiwan peliharaan anda?
10) Kereta idaman anda?
11) Ucapan untuk LeYa.
Reaksi kOrang:

2 beri komen di sini:

z-a -c-k said...

Takpe..kadang-kadang Zaki pun tak perasan ada komen, kalau tak perhati betul-betul memang tak tahu! Hahaha. Anyway, terima kasih sudi menjawab segala pertanyaan dan soalan. You're the best!

Aimie Mokhtars said...

tq for tagging me :)