Friday, 12 September 2014

SEGMEN BEN ASHAARI: AKU SEORANG BLOGGER!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


1) Terangkan secara ringkas peranan anda sebagai seorang blogger kepada orang sekeliling anda , masyarakat dan negara .. Apakah isu yang ingin tekankan terutama sekarang ini !

Sebagai blogger, LeYa mengutamakan cerita2 benar untuk semua pembaca dapat makkumat yg betul. Tidak kiralah cerita tentang kehidupan atau apa sahaja. Yang lebih penting, isu berkaitan berita terkini. LeYa akan menyelidiki dgn membaca dahulu byk artikel sebelum menulis di blog LeYa. Bukan mudah tau nak jadi blogger ni. Memerlukan tanggungjawab besar iaitu menyebarkan maklumat yg sahih. 
Ops! Cukup lah kot...hehe..

2) Jika anda mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit, apakah anda akan berhenti bekerja dan menjadi blogger sepenuh masa. Apakah bisnis yang akan anda lakukan sebagai Backup Plan masa depan?

Ye! Sudah tentu LeYa akan berhenti kerja dan meneruskan aktiviti menulis LeYa ni sepenuh masa. Buat mase sekarang ni pun LeYa sedang memulakan perniagaan menjual produk2 kecantikan&kesihatan serta fotografi. Jadi, LeYa berharap sgt suatu hari nanti LeYa mampu mempunyai wisma LF Production sendiri. 

3) Ceritakan sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini? 

Harapan LeYa dalam dunia blogging ni, semua blogger harus bersatu dan tiada perasaan hasad dengki antara satu sama lain jika sudah berjaya mencapai impian yg dingini. Mengajar lebih baik daripada belajar. Jadi, turunkan ilmu kepada yg baru2 amat dialukan kepada blogger yg baru lahir..

Dah3x. Cukup2 lah tu.. panjang sgt dah ni. Terima kasih sifu abg Ben Ashaari kerana beri peluang kepada srmua join segmen ni..

Tarikh tutup ? 12/9/2014 , jam 6.
Reaksi kOrang:

8 beri komen di sini:

sinuha said...

Wahh,, semoga tercapai cita-cita nak buka wisma tu. :)

ikhwan yusuff said...

wah2xx...semoga terus suksess..:D

Rosmiza Ali said...

Assalamualaikum Leya..
Datang melawat dari segmen sama.. Hehe..
Betul tu Leya.. Tanggungjawab kita sebagai seorang blogger & penyampai maklumat ni sangat besar sebenarnya.. Kalau tersalah maklumat, tak pepasal dapat dosa free.. Huhu..
Jemput singgah ke blog saya juga ye kalau sudi.. ^_~
SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

tenku butang said...

Haii.. cakkk..
done follow sini no. 775..
jom follow me back.. leh kita saling kunjung-mengungjung pasni kan..
salam kenalan yea.. =)

http://tengkubutang.blogspot.com/

kalau minat kucen meh le follow sini jugak..
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

mekasih.. =)

tenku butang said...

good luck yea awak.. =)

Farra AM said...

Hi! Saya singgah dari blog ben! Jemput ke blog saya! :-)

Fara

ros_reeza said...

Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

Amie said...

Seronokkan kalau dapat ribu riban tiap bulan... boleh jadi tokeh nanti he hehhe... slaam kenal dari segmen ben ashhari, follower 793