Followers

Wednesday, 22 October 2014

Tutorial Like Button untuk Post Body

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Wahhhh....Tetiba ada orang tanya mengenai tutorial macam mana nak buat post macam LeYa buat. Ada like button pada tepi and details tentang post itu. Dan juga read more untuk bacaan lanjut. Fiiiuuhhhh....LeYa bukanlah pakar dalam menulis tutorial ni. Tapi atas permintaan seorang blogger ni, LeYa usahakan juga untuk membuat tutorial ini. Harap jangan lah gelak atau hina dengan first tutorial LeYa ni.. hehehehe...


Actually, LeYa guna template luar dalam layout design blog LeYa ni. LeYa guna dari IVY Themes.

Contoh Themes


Untuk LIKE Button.
1) Go to Dashboard >> Template.
2) Cari code data:post.body
3) Kalau dah jumpa, copy code di bawah ini dan paste kan di bawah code yg dicari tadi.

Klik Untuk Paparan Lebih Jelas


4) Kemudian, preview dulu, kalau dah OK...boleh la save..
Reaksi kOrang:

0 beri komen di sini: