Wednesday, 24 May 2017

Simkad Prepaid Buzzme - 1 World, 1 Simcard

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Enabling Asia Tech Sdm Bhd (EA) memperkenalkan "SimCard Prepaid" yang juga dikenali sebagai m8 Buzzme World. Ternyata sim kad ini memudahkan kepada mereka yang ingin ke luar negara bagi tujuan pernigaan mahupun pelancongan. Pengguna hanya perlu mengikut langkah-langkah yang disediakan tanpa perlu membeli simkad yang baharu setiap kali melangkah ke destinasi di negara yang berlainan.





Simkad "Starterpack BUZZME World" boleh didapati dengan harga RM99 dengan nilai kredit RM50 di dalamnya. Cara pembelian boleh dibuat terus secara online di www.m8.com.my atau www.buzzme.com.my. Selain itu, anda juga boleh dapatkan di kiosk-kiosk 7 Eleven yang berdekatan dan juga perkhidmatan e-Pay (Touch Point).

Kelebihan Menggunakan Simkad Buzzme World
  1. Tempoh sah sehingga 1 tahun
  2. Tawaran 20% baki kredit yang tinggal jika tidak digunakan Internet sepenuhnya.
  3. Internet Roaming TANPA HAD
  4. Tambah nilai menggunakan sistem atas talian (Website / E-Pay)
  5. Menawarkan Insurans PA (Kemalangan Peribadi) bernilai sehingga RM100,000.
  6. Tak perlu beratur / tercari-cari simkad di luar negara.
Cara Mudah Menggunakan Simkad Buzzme World Staterpack

Permulaan
  • Masukkan simkad Buzzme ke dalam telefon bimbit anda.
  • Connect to WiFi.
  • Muat turun aplikasi m8 World Sim
Log Masuk
  • Masukkan no telefon dan kata laluan yang tertera di atas simkad
  • Daftar butiran peribadi seperti yang dipinta
  • Tunggu sehingga dapat pengesahan SMS & Email
Sebelum Penerbangan
  • Subscribe plan anda mengikut negara
  • Bayar menggunakan kad VISA / Mastercard / E-Pay
  • Terima SMS / Email - Nombor anda mengikut negara
Tiba ke Destinasi
  • Log Masuk Aplikasi dan pilih nombor yang anda telah terima sebelum ini dan boleh menggunakan Internet sepuasnya.
Pulang ke Malaysia - Negara Asal
  • Log Masuk semula ke aplikasi dan pilih nombor asal anda.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari:-

011 3400 4400 (Hello Centre)

Hidangan Raya Anda Jadi Mudah Dengan Philips All-In-One Pressure Cooker

Assalamualaikum  dan Salam Sejahtera...


Beberapa hari je lagi umat Islam nak menunaikan kewajipan Rukun Islam kita yang ketiga kan iaitu Berpuasa di bulan Ramadhan. Ramailah di kalangan ibu-ibu, mama, emak, mummy dah mula memikirkan hidangan yang sedap-sedap untuk dihidangkan buat keluarga tersayang. Lebih-lebih lagi di waktu musim perayaan nanti. Memang tak menang tangan la nak memasak. 

Memang menjadi lumrah rakyat Malaysia yang cukup terkenal dengan cintanya pada makanan. Jadi, dah tiba masanya hari ini untuk LeYa memperkenalkan sebuah periuk All-In-One Pressure Cooker dari PHILIPS. Philips menawarkan kepada seluruh rakyat Malaysia bagaimana mengekalkan hidangan tradisional tempatan dengan bantuan inovasi moden menerusi pelancaran Philips All-In-One Pressure Cooker Generasi Baru pada 18 Mei 2017 lalu di Yellow Apron, Petaling Jaya.

Chef Marina Mustafa bersama Muhammad Ali Jaleel, Pengurus Philips Malaysia
Seperti yang kita maklum, Ramadhan dan Raya adalah waktu untuk keluarga dan sahabat handai berkumpul menikmati hidangan makanan yang sedap dan memuaskan. "Kebiasaannya, inilah masa buat rakyat Malaysia untuk merasai dan menikmati serta menghargai hidangan tradisional yang mengambil masa yang lama untuk memasaknya. Oleh itu, misi Philips adalah membantu orang ramai untuk membaiki kehidupan mereka dengan mengekalkan hidangan tradisional menerusi inovasi moden serta mempunyai lebih banyak masa bersama keluarga yang tersayang," kata Muhammad Ali Jaleel.



Philips All-In-One Pressure Cooker Generasi Baru dilengkapi sistem masakan pintar dan menawarkan satu pengalaman memasak yang cukup hebat dan seronok kerana membolehkan anda semua memasak perlahan atau menggunakan tekanan dalam satu alat sahaja. Terdapat 4 cara memasak iaitu memasak cepat (saute), membakar, memanaskan dan menghangatkan semula hidangan.  

Selain itu, Philips All-In-One Pressure Cooker membolehkan anda semua memasak lapan kali lebih cepat. Ia sangat menjimatkan masa dan tenaga anda di dapur. Dengan fungsi masak pelbagai butang menu untuk memasak dan mengukus, pelbagai jenis masakan boleh dihidangkan dengan mudah dan cepat.


Bahagian dalam periuk Philips All-In-One Pressure Cooker diperbuat daripada aloi aluminium yang mana ia sangat tahan lama dan menawarkan pengaliran haba secara menyeluruh untuk menghasilkan masakan yang sekata. Ia juga disalut dengan salutan Whitford keemasan yang istimewa, anti calar dan tidak melekat. Dengan memiliki penjaga masa yang mudah diprogram, ia memberi hidangan anda yang cukup hebat dan enak untuk dinikmati. Hanya memasak dalam kiraan masa 30minit berbanding 4 jam di dapur gas.

Chef Marina Mustafa menunjukkan gaya memasak Rendang Daging... memang sedappp sangatttt....


Chef Jovian dengan hidangannya

bersama kak Ruby.my



Wahhh!!! LeYa dah macam rasa suasana Raya pulak ketika itu. Dengan iringan muzik lagu-lagu raya, anyaman ketupat dan hidangan masakan tradisional yang dimasak menggunakan Philips All-In-One Pressure Cooker Generasi Baru itu membuatkan LeYa tak sabar-sabar untuk pulang ke kampung berhari raya. Hehehe...


Philips All-In-One Pressure Cooker ini dijual dengan harga RM799 dan boleh didapati di 

Philips Brand Store di Publika Shopping Gallery, Kuala Lumpur 

The Gardens Mid Valley, Kuala Lumpur 

Sutera Mall, Johor Bahru

Philips Experience Store di Menara Axis, Petaling Jaya & Pulau Pinang


Untuk keterangan lanjut berkenaan periuk Philips All-In-One Pressure Cooker Generasi Baru, boleh layari:-

Thursday, 18 May 2017

Nikmati Makanan Sedap di Onde Onde Citta Mall

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Wah!!! LeYa sekarang ni dah macam Food Blogger pulak kan. Sana sini jalan-jalan cari makan. Entry pasal makan pun laju je menaip. Hehehe...

Okay lah... Kali ni LeYa nak bawak korang semua ke suatu tempat makan yang sangat unik dan memang best ni. Malam sempena Hari Guru tu, pulang sahaja dari pejabat, LeYa sekali lagi dijemput untuk Preview Buffet Ramadhan di Restoran Onde Onde, Citta Mall, Ara Damansara. Dari pandangan nama sahaja dah boleh terfikir kan semestinya masakan yang dihidangkan adalah masakan Melayu. Jadi, LeYa, Otomen dan beberapa rakan lagi masuk ke dalam untuk menikmati hidangan yang ada di situ.


Apa yang menarik tentang Restoran Onde Onde ni? 

Jom LeYa kongsikan sedikit. Onde Onde adalah 'Sharing Malaysian Flavours' untuk dinikmati oleh etnik dan bangsa yang berbeza. Matlamat Onde Onde adalah untuk membawa semua pengunjung yang hadir merasai kembali rasa nostalgia dengan setiap pengalaman makanan yang dihidangkan.

Jadi, Onde Onde meletakkan pengharapan kepada penyediaan rasa makanan yang hebat dan berkualiti untuk kepuasan pelanggan demi menaikkan kejayaan perniagaan mereka. Onde Onde juga percaya bahawa sajian makanan tempatan kepada rakyat Malaysia adalah memberi satu jangkaan tidak ternilai di mana rakyat Malaysia akan seronok dan bangga dengan makanan tempatan mereka sangat hebat. 

Masakan dari sumber bahan-bahan di seluruh Malaysia dapat membantu industri pembekal menghasilkan dan membekalkan secara ekslusif kepada mereka. Antaranya seperti 'Cincaluk' dan 'Gula Melaka' diperoleh dari tidak lain dan tidak bukan daripada negeri Melaka.


Konsep ruang yang santai untuk para pengunjung berehat sambil menikmati hidangan makanan yang dipesan, lebih-lebih di bulan Ramadhan ni. Berehat dan makan-makan bersama keluarga tersayang. Selain dari menu masakan Melayu, Onde Onde juga ada menyediakan makanan ala Barat yang menepati citarasa pelanggan untuk dinikmatinya.


Variasi pelbagai makanan yang dihidangkan untuk LeYa dan rakan-rakan menikmatinya. Antara makanan yang LeYa sangat suka untuk menghabiskannya adalah Curry Laksa Seafood dan Tauhu Bakar. Rasa kelainan di setiap masakan yang LeYa suka kan itu memberi  satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan sehingga hari ini. Tidak dilupakan juga hidangan kuih-muih seperti Pisang Goreng cicah kicap nya yang menarik tu. Walaupun ia boleh didapati di mana-mana sahaja, namun bagi LeYa, Restoran Onde Onde mengetengahkan kelainan dalam setiap masakannya. Korang pasti cuba singgah ke sini untuk menikmati juadah Buffet Ramadhan kali ini.

Inilah antara menu yang sempat kami makan sehingga kenyang. Alhamdulillah...

Chicken Briyani 

Emmm...jap3x..LeYa dah lupa nama minuman ni. Rasanya memang ummppphhh... Menyegarkan!!


Melihatkan suasana di restoran ni, korang boleh pilih untuk makan di bahagian dalam mahupun di bahgian luar. Di mana-mana sahaja korang boleh duduk. Dekorasinya sangat unik dan menarik seperti berada di kedai kopi zaman dulu. Pinggan mangkuk yang digunakan juga sebahagiaannya dari barangan lama yang rasa LeYa agak payah juga la untuk ditemui.

That's It!! Tauhu Bakar yang LeYa cakap sangat sedap tuh! Korang kena cuba tauuu...



Kalau korang nak singgah menikmati hidangan di Restoran Onde Onde ni, bolehlah follow step di bawah ni ye:-

Alamat:-

Onde-Onde Restaurant
G-49, Ground Floor, CITTA MALL,
No. 1, Jalan PJU 1A/48 Jalan PJU 1,
Ara Damansara.
GPS: 3.112670, 101.578494

(ikut jalan nak ke Subang Airport, nanti nampaklah Citta Mall sebelah kanan)


Onde-Onde Restaurant ni dibuka dari jam 7.00pagi hingga 11.00malam setiap hari. Kadang-kadang kalau weekend, Onde Onde ni buka sehingga 1.00pagi. memang ramai orang akan singgah dan keluar masuk ke restoran ni. Korang yang belum pernah cuba, mesti kena cuba tau... Jom!!! book tarikh dan masa yang sesuai untuk menikmati hidangan BUFFET RAMADHAN kali ini bersama keluarga atau rakan-rakan di Onde-Onde Restaurant. 

Wednesday, 17 May 2017

Nikmati Buffet Ramadhan di Me'nate Steak Hub Shah Alam

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...


Masih tercari-cari tempat makan untuk berbuka puasa ni? Istimewa berbuka puasa di Me'nate Steak Hub Shah Alam buat peminat steak dan daging kambing. LeYa cadangkan korang semua untuk berbuka puas di sini kerana masakannya memang A++. Selain dari Shah Alam, lokasi cawangan Menate juga terdapat di Setapak, Ampang Jaya dan Bandar Baru Bangi. Jadi jangan risau jika korang berjauhan dengan lokasi Shah Alam ini. 

Me'nate Steak Hub ini dimiliki oleh En Mustaffa Othman yang berasal dari Kelantan. En Mustaffa sangat berminat dengan daging sehingga membawa diri beliau ke London untuk mendalami ilmu pengurusan daging. Dan, jadilah lah En Mustaffa seorang pakar dalam pengurusan daging. Dengan berkat kesabaran beliau, akhirnya terbina empayar Me'nate Steak Hub yang kini sudah pun mempunyai 4 lokasi cawangan.


Sempena di bulan Ramadhan ini, Me'nate Steak Hub menyediakan "Pakej Istimewa Group Steak Ramadhan". Antara menu yang akan datang bersama dalam Group Steak itu adalah Sauted Vege, Coselaw & Creamy Mashed Potato. Peminat steak/lamb tentu teruja dengan pilihan menu yang disediakan di sini. Setiap hidangan yang dihidangkan pasti menambat hati dan selera anda.

Harga untuk dewasa adalah RM89.90 per pax manakala bagi kanak-kanak berusia 5 - 12 tahun adalah RM39.90


PAKEJ "ISTIMEWA GROUP STEAK RAMADHAN"

Saat anda duduk di meja makan yang disediakan dan melihat-lihat menu yang diberikan kepada anda, anda akan dihidangkan side dishes yang pertama iaitu Mushroom Soup yang bagi LeYa sungguh sedap dan melekat di tekak hingga hari ini. 

Pilihan menu yang disediakan sangat berpatutan dengan harga yang diberikan. 

1-2 PAX
Beef + Chicken or Lamb + Chicken
+ Bukhari Briyani pr Spaghetti Aglio olio

..................................................................................................................................................................
3-6 PAX
Beef + Lamb & choices of Chicken or Roasted Seabass
+ Bukhari Briyani pr Spaghetti Aglio olio

..................................................................................................................................................................
7 PAX & ABOVE
Beef + Lamb + Chicken + Roasted Seabass
+ Bukhari Briyani pr Spaghetti Aglio olio


Mushroom Soup

7 PAX (Beef + Lamb + Chicken + Roasted Seabass)

Salad

Ikan Jenahak Bakar

Spaghetti Aglio Olio

Pencuci Mulut Buah-buahan Tempatan


Untuk maklumat lanjut mengenai Buffet Ramadhan Me'nate Steak Hub, boleh layari laman sosial di bawah atau Hubungi / WhatsApp / SMS nombor yang tertera:-

Facebook | Me'nate Steak Hub
Instagram | @menatesteakhub

Sebarang tempahan bolehlah hubungi di talian:-
019 - 3911 047 / 019 - 4771 047 / 019 - 2611 047 


Dan anda juga boleh kunjungi lokasi Me'nate Steak Hub yang terdapat di 4 cawangan di bawah:-

1) SETAPAK
C-01-03, STARPARC POINT
JALAN TAMAN IBUKOTA
OFF JALAN GENTING KLANG
53300 KUALA LUMPUR

2) AMPANG JAYA
16, JALAN KERJA AIR LAMA SATU
TAMAN SHUET LIANG, AMPANG
SELANGOR

3) BANDAR BARU BANGI
NO. 25, JALAN MEDAN PUSAT 2D
38 CURVE BUSINESS PARK, SEKSYEN 9
43650 BANDAR BARU BANGI
SELANGOR

4) SHAH ALAM
LOT F-36, VISTA ALAM,
JALAN IKHTISAS 14/1 OFF PERSIARAN DAMAI,
SEKSYEN 14, 40000 SHAH ALAM
SELANGOR

Gaya Hidup Sihat Bersama Kerusi Urut GINTELL De' Space UFO

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Sempena Hari Ibu pada 14 Mei 2017 lalu, pelakon terkenal Hong Kong, Simon Yam telah membuat penampilan khas sebagai duta GINTELL di IOI Mall Puchong dan IOI City Mall Putrajaya. LeYa telah diberi peluang untuk menghadiri program bersama GINTELL tersebut di mana Simon Yam akan memperkenalkan Kerusi Urut GINTELL De' Space UFO sebagai hadiah untuk ibu tersayang buat para peminat dan pelanggan GINTELL bersama-sama menyambut hari yang bermakna ini.


Ibu adalah guru pertama kepada anak-anak sejak awal kehidupan mereka. Tiada satu perkataan pun yang mampu menggambarkan betapa besarnya pengorbanan seorang ibu kepada keluarganya dan masyarakat. Lazimnya sebagai seorang anak hendaklah mengambil berat kesihatan ibu serta menjaga kehidupan mereka seharian kerana sangat penting untuk memastikan ibu kita dalam keadaan sihat. Bersempena dengan Hari Ibu ini,  tiba saatnya seorang anak menghadiahi ibu sebuah kerusi urut agar dapat melegakan keletihan dan tekanan mereka pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.




Menurut Simon Yam, "Ramai orang semakin sibuk mengejar kehidupan dan mengalami tekanan yang semakin tinggi. Oleh sabab itu, wajarlah sebuah kerusi urut ini, yang menjanjikan kesihatan secara menyeluruh dengan ciri-ciri teknologi yang unik dan inovatif diperlukan untuk merehatkan badan dan menenangkan diri.

Jadinya, pada hari tersebut, Simon Yam memperkenalkan Kerusi Urut GINTELL De' Space UFO yang direka secara ergonomik dengan ciri-ciri teknologi urutan yang canggih kepada orang ramai. Ia sangat memenuhi keperluan setiap orang dengan menawarkan urutan yang terbaik bagi melegakan keletihan dan tekanan melalui urutan yang selesa setiap hari. 



Fakta Menarik mengenai Kerusi Urut GINTELL De' Space UFO

Merupakan sebuah kerusi urut yang memenuhi keperluan untuk semua. Dengan hadirnya Kerusi Urut GINTELL De' Space UFO, segala kepenatan akan hilang dengan keseronokan dan kepuasan urutan yang selesa. 

Kerusi Urut GINTELL De' Space UFO menggunakan teknologi Aero V-Trek yang memberi urutan meliputi 45% lebih kawasan daripada kerusi urut yang biasa. Penggelek QUAD 3D direka bersesuaian dengan kontur dan bentuk badan setiap orang. Ia mengikuti setiap lengkungan tubuh bagi menyediakan urutan persisi dab telah disasarkan dengan ergonomik dan keselesaan dari leher ke peha. 

Selain itu, 180 darjah Space Stretch adalah program konsep kiropraktik yang membantu melegakan tekanan dan ketegangan di tulang belakang serta badan. Ia juga menawarkan 360 darjah urutan yang lebih persisi untuk bahagian kaki mengikut keperluan setiap orang. 

PROMOSI Kebahagiaan Berganda dengan Pakej Beli 1 Percuma 1 Sempena Hari Ibu Bapa

Bersempena dengan sambutan Hari Ibu Bapa, GINTELL menawarkan PAKEJ BELI 1 PERUMA 1 dengan harga dari RM4,988.  Kunjungi lebih daripada 100 cawangan GINTELL sekarang untuk menikmati tawaran hebat ini! 


Untuk maklumat lanjut mengenai produk GINTELL, boleh kunjungi mana-mana cawangan GINTELL di seluruh negara atau boleh juga hubungi maklumat seperti di bawah:-

Talian Khidmat Pelanggan 1800-88-6332
Facebook | GINTELL Malaysia
WeChat | GINTELL Malaysia
Website | www.gintell.com

Tuesday, 16 May 2017

Dream Car Expo 2017 di Mid Valley Megamall

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Kali terakhir LeYa menjejakkan kaki ke Expo kereta adalah bersama keluarga pada tahun 2013 kalau tak silap. Memang teruja bila dapat melihat pelbagai jenis kereta mewah dan berteknologi canggih di sana. Dan sekali lagi, pada 13 Mei 2017, LeYa diberi peluang untuk menghadiri Dream Car Expo 2017 di Mid Valley Exhibition Hall 2 & 3 anjuran Golden Land Expo (M) Sdn Bhd


Dream Car Expo 2017 menampilkan barisan kereta-kereta mewah dan berteknologi canggih yang memukau mata LeYa memandang. Sebelum kita masuk lebih jauh lagi, para pengunjung perlu lah mendaftarkan diri di kaunter pendaftaran untuk mendapatkan sekeping kad yang mana pada setiap kad itu kita perlu menyelesaikan tugasan dengan mendapatkan 5 cop dari setiap Pit Stop yang disediakan dan mengikut syarat-syarat yang diberikan. Apabila selesai kesemua 5 tugasan tersebut, di pengakhiran Pit Stop, kita akan diberi sebuah beg goodies atau cenderahati dari pihak penganjur.







Selain itu, terdapat juga pameran dari motorsikal berkuasa tinggi, basikal, booth aksesori kereta, alat ganti kereta, perfume kereta, hot wheel dan booth jualan yang berkaitan. Lebih menarik lagi kepada pengguna perkhidmatan UBER yang telah hadir, mereka diberi diskaun dengan harga RM20 pergi dan balik  ke Dream Car Expo. Pengunjung yang hadir juga diberi kesempatan untuk membuat semakan status saman yang tertunggak dan boleh terus membayarnya di Hall 2, Booth 37.




Memang tersangat lah meriah dan betul-betul happening Dream Car Expo kali ini. LeYa dan rakan-rakan blogger juga dibawa jalan-jalan mengelilingi kawasan expo oleh seorang Tour Guide, Mr. Melvin serta menerangkan secara ringkas mengenai expo yang dijalankan. 

Penat berjalan, kami diberi ruang rehat untuk makan tengah hari dan beramah mesra antara satu sama lain. Di sinilah kami akan bergambar, berselfie, berwefie, berswafoto dan seumpamanya bersama semua rakan yang hadir. Dan, tanpa LeYa duga, buat julung kalinya, event yang LeYa hadir hari ini diberi satu sijil penghargaan kepada semua rakan blogger yang telah hadir. WoW!!! Memang sangat best!!

Credit Picture: Kak Halimah



Untuk maklumat lanjut mengenai acara-acara yang diadakan berkenaan Dream Car Expo dan lain-lain, bolehlah layari seperti yang tertera di bawah:-