Saturday, 17 June 2017

Gitar Buruk - Ramadhan Raya Short Film by MYEG 2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Terpanggil LeYa untuk kongsikan dengan anda semua mengenai satu iklan raya yang bagi LeYa sangat menarik untuk ditonton hari ini. 

Sebuah iklan mengenai dua beradik, Rahman dan Razif yang mengharungi kehidupan masa kini. Razif, abang kepada Rahman acap kali melewatkan sesuatu perkara yang penting sehingga membawa pada di satu hari sebelum menjelang Raya. Nak tahu lebih lanjut, jom ikuti kisah seterusnya di Ramadhan Raya Short Film berkisarkan Gitar Buruk ini. 

MYeG menampilkan iklan Hari Raya yang cukup baik untuk memberi peringatan dan tanggungjawab yang perlu dilaksanakan kepada kita semua terutama sebelum menjelang Hari Raya dan pulang berhari raya di kampung. Ramadhan Raya Short Film - Gitar Buruk ini wajar ditonton semua bagi kesedaran yang lebih mendalam kepada kita semua. 


Gitar Buruk - Ramadhan Raya Short Film by MYEG 2017

Ramadan adalah bulan mulia bagi memperbaiki diri dalam pelbagai aspek. Seperti kisah Rahman dan Razif. Jadikannya sebagai satu iktibar untuk tidak melengahkan apa yang kita boleh settle-kan hari ini agar mendapat keberkatan di bulan Ramadan. Terutamanya hal-hal yang anda seringkali terlepas pandang seperti pertengkaran, hutang, zakat dan sebagainya. Bab zakat ni, boleh je nak settle cepat di https://www.myeg.com.my. Saman dan road tax pun boleh juga! Salam Ramadan dan Selamat Hari Raya Aidilfitri daripada MyEG.

Ramadan is a holy month and a time for self-improvement in various areas. Just like this tale of Rahman and Razif. Let this be a lesson in settling our responsibilities to receive the blessings of Ramadan. Especially things that you often overlook such as quarrels, debts, zakat and so on. For zakat, you can just settle it quickly on https://www.myeg.com.my. Same goes for your summons and road tax! Salam Ramadan and Selamat Hari Raya Aidilfitri from MyEG

VIDEO Penuh Gitar Buruk: Kisah Rahman, Razif & Tragedi Robert Sehari Sebelum Raya
Sudahkah anda menonton Short Film ini? Ada sesuatu tak yang anda dapat dari tontonan hebat ini?

Korang Yang Ada Adik-Beradik Confirm Faham Situasi Diorang Ni. Rasanya, Settle Tak?


Jangan tengok je iklan ni ye... Kalau ada yang tak setel lagi, jom pergi buat sekarang! Bagi yang tak dapat tonton video filem pendek di atas, boleh juga terus ke paparan link di bawah ini ye...


Reaksi kOrang:

1 beri komen di sini:

Azhafizah Md Nor said...

setiap iklan raya ada moral value nya tersendiri. message tu sampai :)